Teknologiayhtiö Haltian kerännyt 6,6 miljoonan euron rahoituskierroksen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Haltian, globaalisti toimiva IoT- ja tuotekehitystalo Oulusta, on kerännyt 6,6 miljoonan euron rahoituskierroksen. Kerätty pääoma tukee yhtiön voimakasta kasvua, joka ylitti 71 prosenttia viime vuonna. Haltian kanavoi tuoretta kasvurahoitusta muun muassa uusien markkinoiden avaamiseen esimerkiksi Pohjois-Amerikassa ja tuotekehitystiimien ja siten tuoteportfolion kasvattamiseen.

Rahoituskierrokselle osallistuivat muun muassa Inventure, Nordic Option, Ventic, sekä muita suomalaisia ja ruotsalaisia yksityissijoittajia, Tesin (Suomen Teollisuussijoitus) lisäksi.

Tesin sijoitus oli ensimmäinen, joka tehtiin loppuvuodesta 2021 Euroopan investointipankin (EIP) kanssa sovitusta sadan miljoonan euron yhteisrahoitusohjelmasta. Ohjelma mahdollistaa suurempia rahoituskierroksia, parantaa kykyä tehdä merkittäviä investointeja ja kanavoi EU-pääomarahoitusta suomalaisiin kasvuyrityksiin

Lisäksi Tesi teki Haltianiin sijoituksen väliaikaisesta Venture Bridge -erityissijoitusohjelmasta, joka sulkeutuu ensisijoitusten osalta maaliskuun lopussa.

”Haltian on osoittanut olevansa johtavia Suomen IoT- toimijoita ja sen kasvuluvut sekä kansainväliset asiakasreferenssit ovat varsin vakuuttavia. Olemme iloisia saadessamme sijoittaa yhtiöön osana vahvaa sijoittajaryhmää”, avaa sijoituspäätöstä Juha Lehtola, Tesin venture capital -tiimin johtaja.

 

Lue lisää:

 

Lisätietoja:

Juha Lehtola, johtaja, venture capital -sijoitukset
juha.lehtola@tesi.fi
+358 400 647 671


Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy)
on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,4 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII