Teknoventurelle uusi pääomasijoitusrahasto

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Pääomasijoitusyhtiö Teknoventure Management Oy on koonnut uuden Pohjois-Suomen alueella toimivan pääomasijoitusrahaston, joka tekee sijoituksia pienten ja keskisuurten yritysten omistusjärjestelyihin ja kasvun mahdollistamiseen. Rahasto on perustettu 10 milj. euron suuruisena ja se on tarkoitus kasvattaa vuoden loppuun mennessä 20 miljoonan euron rahastoksi. Uusi rahasto nostaa tässä vaiheessa Teknoventure Management Oy:n hallinnoimat pääomat 50 miljoonaan euroon.

Teknoventure III -rahastoon sijoittivat perustamisvaiheessa Suomen Teollisuussijoitus Oy, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia ja Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia.

Uusi rahasto keskittyy johdon yritysostoihin (MBO / MBI), yritysjärjestelyihin, sukupolvenvaihdoksiin, toimialajärjestelyihin sekä pienten ja keskisuurten yritysten kasvuvaiheeseen. Rahasto toimii Pohjois-Suomessa ja aloittaa sijoitustoimintansa välittömästi.

– Olemme hyvin tyytyväisiä siitä, että sijoittajat ovat jälleen luottaneet hallinnointiyhtiöömme ja pk-yrityskentän tarjoamiin mahdollisuuksiin. Viimeaikaiset esimerkit ovat osoittaneet, kuinka pörssin ulkopuolellakin voi olla hyviä ja kiinnostavia tuottomahdollisuuksia. Erityisesti Oulun seudulla on tarjolla rahastolle jo nyt potentiaalisia kohteita, toteaa toimitusjohtaja Ilkka Lukkariniemi:

– Jatkamme aktiivisesti rahaston kasvattamiseen tähtääviä neuvotteluja eri sijoittajatahojen kanssa ja uskomme vahvasti saamamme palautteen perusteella, että saavutamme rahastolle asetetun 20 miljoonan euron tavoitekoon vuoden loppuun mennessä, Lukkariniemi sanoo.

– Teollisuussijoitus kehittää aktiivisesti suomalaisia kasvuyrityksiä tekemällä niihin pääomasijoituksia suoraan sekä rahastojen kautta. Teknoventuren uusi rahasto tuo hyvän lisän Pohjois-Suomen pääomasijoitustarjontaan, toteaa sijoituspäällikkö Anne Riekki Teollisuussijoituksesta.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Ilkka Lukkariniemi, Teknoventure Management Oy Profita Group
puh. 040 554 7657, ilkka.lukkariniemi@profitagroup.fi

sijoituspäällikkö Anne Riekki, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. 050 337 4434, anne.riekki@teollisuussijoitus.fi