TelecityGroup osti IT- ja konesalipalveluiden tarjoaja Academican – Teollisuussijoitus ja Etera myivät omistuksensa yhtiöstä

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

TelecityGroup, Euroopan johtava konesalipalveluiden tarjoaja, on tänään julkaissut hankkineensa Academica Oy:n 100 %:sti omistavan emoyhtiö BlueWhite IT Oy:n koko osakekannan 28 miljoonan euron käteishintaan. Academica on Suomen johtava operaattorineutraalien konesalipalvelujen tarjoaja. Konesalipalvelujen lisäksi Academica tarjoaa yritysasiakkailleen kokonaisvaltaisia IT-palveluja. Yrityskaupan yhteydessä yhtiön aiemmat omistajat, mm. valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera irtautuivat yhtiöstä.

”Academica on hieno esimerkki suomalaisesta yrityksestä, joka tarjoaa edistyksellisen ratkaisun energiatehokkaaseen tietotekniikan hyödyntämiseen. Yhtiö saa nyt vahvan kansainvälisen omistajan, jolla on resursseja rahoittaa pääomaintensiivisiä investointeja ja viedä yhtiötä eteenpäin myös kansainvälisille markkinoille”, sanoo johtaja Jussi Hattula Teollisuussijoituksesta.

”Olemme tyytyväisiä onnistuneeseen irtaantumiseen Academicasta. Lyhyen omistuksemme aikana yhtiön johto onnistui hyvin ja hallitusti kasvusuunnitelman toteuttamisessa. Hyvät suomalaiset yhtiöt kiinnostavat edelleen myös ulkomaalaisia ostajia ja investointien saamisella Suomeen on laajempaa yhteiskunnallista merkitystä”, sanoo varainhoitaja Tatu Hemmo Eterasta.

Academican liikevaihto oli 14,5 miljoonaa euroa vuonna 2011. Yhtiö työllistää noin 60 henkeä. Academica on voittanut laitesalikonseptillaan useita kotimaisia ja kansainvälisiä kilpailuja, kuten yhdysvaltalaisen Uptime Instituten Green Enterprise IT -palkinnon vuonna 2010.

“Academican liiketoiminnan yhdistäminen Euroopan johtavan konesalipalveluiden tarjoajan liiketoimintaan, resursseihin ja osaamiseen avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia liiketoiminnan kasvattamiselle sekä antaa entistä paremmat mahdollisuudet vastata kasvavaan kysyntään Suomessa, muissa Pohjoismaissa sekä Venäjällä”, sanoo Academican ja nyt TelecityGroup Finlandin toimitusjohtaja Marko Vanninen.


Lisätietoja:

Marko Vanninen, toimitusjohtaja, Academica
puh: 045 670 0222, sähköposti: marko.vanninen@academica.fi

Jussi Hattula, sijoitusjohtaja, Teollisuussijoitus
puh: 040 066 9955, sähköposti: jussi.hattula@teollisuussijoitus.fi

Tatu Hemmo, varainhoitaja, Etera
puh. 050 403 2711, sähköposti: tatu.hemmo@etera.fi