Teollisuussijoitukselta 10 miljoonaa euroa uuteen DFJ Esprit III -kasvurahastoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy on tehnyt 10 miljoonan euron sijoitussitoumuksen uuteen eurooppalaiseen kasvurahastoon. DFJ Esprit Capital III -rahasto sijoittaa lupaaviin eurooppalaisiin nopeasti kasvaviin teknologiayhtiöihin, ja rahastoyhtiö arvioi Pohjoismaiden muodostuvan vahvaksi painopisteeksi. Rahasto keräsi ensimmäisessä sulkemisessa eurooppalaisilta institutionaalisilta ja julkisen sektorin sijoittajilta 85 miljoonaa euroa, ja lopullinen tavoitekoko on 150 miljoonaa euroa.

Uusi rahasto aikoo sijoittaa yrityksiin, joilla on ratkaisevaa teknologiaa tai liiketoimintamalli sekä mahdollisuus merkittävään kasvuun kansainvälisessä markkinassa. Tyypillinen sijoitus tulee olemaan 3-10 miljoonaa euroa yhdessä tai useammassa vaiheessa.

Kohdeyritykset toimivat teknologian, median, televiestinnän, lääketieteellisen teknologian sekä puhtaiden teknologioiden aloilla.

– Olemme erittäin tyytyväisiä onnistuttuamme kokoamaan uuden rahaston tässä taloudellisessa tilanteessa ja merkittävien sijoittajien myötävaikutuksella. Kansainvälinen verkostomme jatkaa parhaimpien yrittäjien liiketoiminnan edistämistä Euroopassa, kuten olemme tehneet myös Yhdysvalloissa, Kiinassa, Intiassa, Israelissa ja ympäri maailman, toteaa DFJ Espritin osakas Paul Murray.

Murray tuntee hyvin Suomen, suomalaisen teknologiamarkkinan sekä sen osapuolet:

– Suomessa näkemämme teknologian laatu ja mahdollisuudet ovat tehneet meihin suuren vaikutuksen. Hankevirta Suomesta on erittäin voimakas, ja uskomme viettävämme täällä yhä enemmän aikaa.

– DFJ Espritin maailmanlaajuinen verkosto käy vuosittain läpi yli 30 000 liiketoimintasuunnitelmaa. Pohjoismaista Suomesta saattaa löytyä hyviä sijoitusmahdollisuuksia uuteen rahastoon, arvioi sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen Teollisuussijoituksesta.

 

DFJ Esprit on eurooppalainen kasvuvaiheen rahastosijoittaja, joka keskittyy teknologian, median, televiestinnän, lääketieteellisen teknologian sekä puhtaiden teknologioiden parhaisiin kasvuyrityksiin Euroopassa. Yhtiö hallinnoi kaikkiaan yli 600 miljoonan euron pääomia. Sijoituksia on tällä hetkellä yli 35 kohdeyrityksessä. DFJ Espritillä on toimistot Lontoossa ja Cambridgessa, sekä yli 150 pääomasijoitusalan asiantuntijan maailmanlaajuinen kumppaniverkosto Kiinassa, Intiassa, Yhdysvalloissa ja muualla, 33 kaupungissa. www.dfjesprit.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Yhtiö sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat noin 640 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

– osakas Paul Murray, DFJ Esprit Capital LLP,
puh. +44 20 7 932 8953, paul.murray (at) dfjesprit.com

– sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 050 309 2733, riitta.jaaskelainen (at) teollisuussijoitus.fi