Teollisuussijoitukselta 5 miljoonaa euroa pohjoismaiseen teknologiarahastoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy on sijoittanut yhdessä kansainvälisten sijoittajien kanssa uuteen pohjoismaiseen, alkaviin teknologiayrityksiin keskittyvään rahastoon.

Creandum II -rahaston enimmäiskoko, noin 84 miljoonaa euroa eli 750 miljoonaa Ruotsin kruunua, kerättiin kerralla kokoon. Siitä Teollisuussijoituksen panos on noin viisi miljoonaa euroa. Muut keskeiset sijoittajat ovat Sixth Swedish National Pension Fund, Skandia, Euroopan investointirahasto EIF ja Norjan valtion pääomasijoitusyhtiö Argentum.

Pääomasijoitusyhtiö Creandumin nyt kokoama rahasto aikoo tehdä ensisijoitukset noin 15:een alkuvaiheen teknologiayhtiöön Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa kolmessa–viidessä vuodessa.

– Creandum II on Teollisuussijoitusta kiinnostava rahasto, koska se sijoittaa nimenomaan alkuvaiheen teknologiayrityksiin ja yhtiö on ollut aktiivinen myös Suomessa, perustelee sijoitusjohtaja Antti Kummu Teollisuussijoituksesta.

Creandumin ensimmäinen rahasto sijoitti suomalaisyhtiö Pintavision Oy:ön (joulukuuhun 2006 saakka Colochrome Oy), jonka prosessi-innovaatiolla tehdään nykykännyköiden laatuvaatimuksia vastaavia, tasomaisia suojaikkunoita erittäin kustannustehokkaasti.

– Olemme iloisia siitä, että rahastomme onnistui muutamassa kuukaudessa houkuttelemaan niin monia arvostettuja kansainvälisiä sijoittajia, toteaa Creandumin Managing Partner Staffan Helgesson.

Tukholmassa toimistoaan pitävä Creandum on yksityinen, osakkaittensa omistama pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa pohjoismaisiin teknologiayhtiöihin. Tällä hetkellä Creandum hallinnoi noin 120 miljoonan euron pääomia.


Lisätietoja:

sijoitusjohtaja Antti Kummu, Suomen Teollisuussijoitus Oy
matkapuh. 050 432 4486, antti.kummu (at ) teollisuussijoitus.fi

Managing Partner Staffan Helgesson, Creandum
matkapuh. +46 70 377 65 82, staffan (at) creandum.com
www.creandum.com