Teollisuussijoitukselta 50 miljoonaa euroa siemenrahoitukseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy käynnistää 50 miljoonan euron rahoitusohjelman, joka on tarkoitettu suomalaisten alkuvaiheen yritysten riskirahoitukseen. Sijoitukset kohdistetaan siemen-, käynnistys- ja aikaisessa kasvuvaiheessa oleviin yrityksiin, joilla on hyvät menestymisen edellytykset.

Uudessa rahoitusmallissa Teollisuussijoitus sijoittaa kohdeyritykseen yhdessä toisen sijoittajan kanssa. Kanssasijoittajia ovat esimerkiksi pääomasijoitusrahastot, yrityskehitysyhtiöt ja bisnesenkelit. Teollisuussijoituksen sijoitus on enintään kanssasijoittajan sijoituksen suuruinen ja sijoitus tehdään kanssasijoittajan kanssa samoin ehdoin. Päävastuu kohdeyritykseen tehtävän sijoituksen valmistelusta on kanssasijoittajalla.

– Siemenrahoitusohjelman tehtävänä on vastata hallitusohjelman tavoitteisiin edistää uusien yritysten perustamista, kasvua ja kansainvälistymistä. Teollisuussijoitus toteuttaa hallitusohjelmassa asetettuja tavoitteita lisäämällä riskirahoituksen tarjontaa. Uusi valtakunnallinen rahoitusmalli tarjoaa konkreettisen työkalun hallitusohjelman tavoitteiden edistämiseksi, kertoo kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen, joka puhui Teollisuussijoituksen tiedotustilaisuudessa 25.2.2004.

Neuvottelut eräiden kanssasijoittajien ja kohdeyritysten kanssa ovat jo pitkällä ja ensimmäiset sijoitukset tehtäneen maaliskuussa 2004.