Teollisuussijoitukselta 500 000 euroa Iqua Oy:öön – Huippumuotoilua langattomaan viestintään

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy on sijoittanut 500 000 euroa matkapuhelinten design-tarvikkeita luovaan Iqua Oy:ön.

Iquan langattomat Bluetooth-kuulokemikrofonit, handsfree-laitteet, pöytäkaiuttimet ja kuulokemikrofoniin yhdistetyt yrityksen henkilökortit yhdistävät teknologiaan myös käyttömukavuuden ja persoonallisen, näyttävän muotoilun. Henkilökohtaiseen käyttöön, kotiin, toimistoon ja autoon suunnitellut esineet ovat palkitun suunnittelijakaksikon, Juhani Salovaaran ja Tapani Hyvösen piirtämiä. Tuotteita myydään lukuisissa maissa Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

– Pääomasijoitus auttaa meitä varmistamaan uusien tuotteidemme, kuten Iquan UFO-perheen ja autoihin tarkoitetun Snake2 handsfree-laitteen markkinoille tuomisen. Markkinat ovat voimakkaassa kasvussa ja tuotteemme kiinnostavat useaa kanavaa, kertoo Iquan toimitusjohtaja Juha Reima.

– Iquan tuotteiden vahvuus on muotoilu. Ennen kaikkea yrityksen avainhenkilöt tuntevat maailmanlaajuiset markkinat jo entuudestaan, joten uskomme heidän pystyvän luomaan hyvin vetävät jakelukanavat lifestyle-tuotteiden kansainvälisille kuluttajille, perustelee Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola. Kanssasijoittaja Eqvitec Partners Oy teki pääomasijoituksensa Iquaan aiemmin tänä vuonna.

Espoolainen Iqua Oy perustettiin vuonna 2004 ja sillä on vajaat 20 työntekijää Suomessa ja Singaporessa. Yhtiö tähtää toimistojen avaamiseen myös Kiinassa ja Yhdysvalloissa.


Suomen Teollisuussijoitus Oy
on valtion pääomasijoitusyhtiö. Vuonna 1995 perustettu yhtiö sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 350 miljoonaa euroa.


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Juha Reima, Iqua Oy,
puh. 050 555 3224, juha.reima@iqua.fi
www.iqua.fi

Senior Partner Juha Mikkola, Eqvitec Partners Oy,
matkapuh. 050 590 0522 ja juha.mikkola@eqvitec.com
www.eqvitec.com

sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
matkapuh. 0400 611 563 ja heini.noronen-juhola@teollisuussijoitus.fi
www.teollisuussijoitus.fi