Teollisuussijoitukselta 7,5 miljoonaa euroa uuteen varhaisen vaiheen Northzone VI -rahastoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy on tehnyt 7,5 miljoonan euron sijoitussitoumuksen pohjoismaiseen varhaisen vaiheen teknologiasijoituksiin keskittyvään Northzone Venturesin uuteen rahastoon. Nopeasti kasvaviin ja kansainvälistyviin teknologiayrityksiin sijoittava Northzone VI -rahasto keräsi pohjoismaisilta ja kansainvälisiltä institutionaalisilta sijoittajilta 90 miljoonaa euroa, ja lopullinen tavoitekoko on 150 miljoonaa euroa.

Northzone aikoo lisätä sijoitustoimintaansa Suomessa, jossa yhtiö uskoo olevan merkittävä osa pohjoismaisista varhaisen vaiheen pääomasijoitusmarkkinoista.

– Vaikka nämä ovat hienoja uutisia varhaisen vaiheen pääomasijoitusmarkkinoilla, emme väitä kriisin olevan vielä ohitse. Parhaat yrittäjät jatkavat kuitenkin kovinakin aikoina eteenpäin ja löytävät rahoitusta, kommentoi Northzonen osakas Tellef Thorleifsson

– Northzone tarjoaa teknologiayrityksille kokemusta ja verkoston. Yhtiö on myös osoittanut kykynsä auttaa yrityksiä viemään ainutlaatuista teknologiaa kansainvälisille markkinoille. Perinteisten IT- ja internet-alojen sijoitusten lisäksi Northzone on hankkinut kokemusta innovatiivisissa puhtaan teknologian ja energia-alan yrityksissä. Näemme mielellämme Northzonen auttamassa suomalaisia kasvuyrityksiä, toteaa sijoitusjohtaja Anne Riekki Teollisuussijoituksesta.

Northzone on perustettu vuonna 1996 ja on tähän päivään mennessä kerännyt kuuteen rahastoonsa yhteensä 445 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on toimipisteet Oslossa, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa, ja se on sijoittanut jo yli 70 yritykseen. Northzone on johtava sijoittaja monessa kasvuyrityksessä, joita ovat esimerkiksi Spotify, EPiServer, Nimsoft, Tobii, Napatech ja Innotech Solar. Tähän mennessä Northzone on sijoittanut kahteen suomalaiseen teknologiayritykseen, Imbera Electronics Oy:öön sekä Supponor Oy:öön.


Suomen Teollisuussijoitus Oy
on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Yhtiö sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat noin 620 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

 

Lisätietoja:

– osakas Tellef Torleifsson, Northzone Ventures,
puh. +47 913 22541, tellef (at) northzone.com
www.northzone.com

– sijoitusjohtaja Anne Riekki, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
matkapuh. 050 337 4434, anne.riekki (at) teollisuussijoitus.fi www.teollisuussijoitus.fi