Teollisuussijoitukselta 7 miljoonaa euroa uuteen aikaisen vaiheen teknologiarahastoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy on tehnyt noin 7 miljoonan euron (52,6 milj. DKK) sijoitussitoumuksen tanskalaiseen Sunstone Technology Ventures Fund II K/S -rahastoon. Uusi rahasto on kooltaan noin 94 milj. euroa (702 milj. DKK), ja sen suurimmat muut kanssasijoittajat ovat Tanskan valtio-omisteinen pääomasijoitusyhtiö Vaekstfonden, tanskalaisia eläkevakuutusyhtiöitä sekä joukko yksityissijoittajia.

Uusi Sunstone-rahasto keskittyy Pohjoismaissa toimiviin alkuvaiheen viestintäteknologiayrityksiin, sisältäen mobiiliviestintä-, ohjelmisto- ja internet-alat. Rahaston ensisijoitus kohdeyritykseen vaihtelee 1-8 miljoonan euron välillä.

– Suomi on innovaatioissa globaali tiennäyttäjä, ja suomalainen teknomarkkina – erityisesti mobiiliala – kiinnostaa meitä. Olemme jo käyneet aktiivisia keskusteluja useiden suomalaisyhtiöiden kanssa, kertoo rahaston hallinnointiyhtiön, Sunstone Capital A/S:n toimitusjohtaja ja osakas Jimmy Fussing Nielsen.

– Alkuvaiheen yrityksiin sijoittavia rahastoja kaivataan Suomeen lisää, ja sijoittamalla Sunstone-rahastoon Teollisuussijoitus kehittää osaltaan suomalaista pääomasijoitusmarkkinaa, toteaa sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen Teollisuussijoituksesta.

 

Sunstone Capital A/S on osakkaittensa kokonaan omistama, syntyjään pohjoismainen aikaisen vaiheen riskisijoittaja. Sen Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa toimiva kansainvälinen tiimi hallinnoi yli 400 miljoonan euron rahastosijoituksia. Sunstone keskittyy kehittämään ja laajentamaan aikaisen vaiheen life science- ja teknologiayrityksiä, joilla on vahvat mahdollisuudet saavuttaa maailmanlaajuista menestystä markkinoillaan. www.sunstonecapital.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin spin off -hankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten kokonaismäärä on noin 470 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Jimmy Fussing Nielsen, Sunstone Capital A/S,
matkapuh. +45 2712 8221, fussing (at) sunstonecapital.com

– sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
matkapuh. 050 309 2733, riitta.jaaskelainen (at) teollisuussijoitus.fi