Teollisuussijoitukselta 9,7 milj. euron sitoumus pohjoismaisia sijoitussalkkuja ostavaan Verdane Capital VII -rahastoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy on antanut 9,7 miljoonan euron sijoitussitoumuksen uuteen pohjoismaiseen Verdane Capital VII K/S -rahastoon, joka ostaa jälkimarkkinoilta suorien sijoitusten salkkuja. Ostamalla toisilta sijoittajilta sijoitussalkkuja rahasto hankkii osuuksia kohdeyhtiöistä kehittääkseen niiden liiketoimintamahdollisuuksia. Uuden rahaston pääoma ensimmäisessä sulkemisessa on noin 63 miljoonaa euroa (650 miljoonaa Ruotsin kruunua), ja rahaston tavoitekoko on noin 97-146 milj. euroa (1-1,5 miljardia Ruotsin kruunua). Muut suurimmat sijoittajat ovat norjalaiset Argentum ja Kommunal Landspensjonskasse.

Verdane etsii listaamattomista yhtiöistä koostuvia sijoitussalkkuja, joiden kohdeyhtiöitä rahaston neuvonantaja Verdane Capital Advisors kehittää aktiivisesti. Verdanen oma sijoitustiimi pyrkii vahvaan hallitustyöskentelyyn ja läheiseen yhteistyöhön kohdeyhtiöiden johdon kanssa toteuttaakseen kullekin salkkuyhtiölle parasta mahdollista strategiaa. Verdanella on laaja kansainvälinen verkosto, jota salkkuyritykset voivat hyödyntää liiketoimintaansa laajentaessaan.

Verdane laajentaa toimintaansa nyt ensimmäistä kertaa Suomeen ja Tanskaan, toimittuaan Ruotsin ja Norjan jälkimarkkinoilla vuodesta 2003.

– Verdanen tulo on tervetullut lisä Suomen markkinoille. Suomalaiset pääomasijoitusmarkkinat ovat edenneet vaiheeseen, jossa aktiiviset jälkisijoitusmarkkinat voivat auttaa yrityksiä kehittymään. Verdane on sijoittaja, jolla on aikaa ja resursseja viedä kasvupotentiaalia omaavia yrityksiä menestykseen, kommentoi Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Anne Riekki.

– Toivomme, että Verdane löytää Suomesta kiinnostavia salkkuja. Salkkuyhtiöt voivat olla laajasti eri toimialoilta ja elinkaarensa eri vaiheissa.

Verdane Capital -rahastot ovat Pohjoismaiden johtava suorien sijoitussalkkujen ostaja. Tähän mennessä Verdane Capital -rahastot ovat hankkineet 11 merkittävää pohjoismaista sijoitussalkkua. Sijoitussalkkujen omistajat ovat tavallisesti pääomasijoitusrahastoja, yrityksiä, finanssi-instituutioita sekä yksityissijoittajia.

 

Verdane Capital Advisors on Pohjoismaiden johtava jälkimarkkinoihin keskittynyt rahastojen hallinnointiyhtiö. Sen rahastot hankkivat osuuksia kohdeyrityksistä ostamalla suorien sijoitusten salkkuja tai tekemällä yksittäisiä venture capital -sijoituksia tai pieniä yrityskauppoja. Yhtiö on hankkinut tähän mennessä 11 suorien sijoitusten salkkua ja on Pohjoismaiden johtava jälkimarkkinasijoittaja. Jo 25 vuoden ajan Verdanen tiimi on auttanut pieniä ja keskisuuria kasvuyrityksiä hyödyntämään kaikki mahdollisuutensa. Yhtiö toimii neuvonantajana yli 400 miljoonan euron sijoitussalkulle, joka koostuu yli 100 yrityksestä. www.verdanecapital.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Pääomasijoituksia tarvitaan kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Sijoituskohteet voivat olla kaikilta toimialoilta. Yhtiö sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa, enintään puolella sijoitettavasta pääomasta ja omistuksesta. Yhtiön voimassaolevat sijoitukset ovat yli 570 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

– sijoituspäällikkö Anne Riekki, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
matkapuh. 050 337 4434, anne.riekki (at) teollisuussijoitus.fi