Teollisuussijoitukselta ensisijoitus Puheentunnistukselle

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy on tehnyt ensisijoituksen Suomen Puheentunnistus Oy:ön. Puheentunnistus on kehittänyt suomenkielisen puheentunnistussovelluksen, joka hoitaa esimerkiksi rutiininomaiset asiakaspalvelupuhelut ihmisen puolesta.

– Olemme siis opettaneet tietokoneet ymmärtämään suomen kieltä ja puhumaan sitä, toimitusjohtaja Esa Rimpiläinen Suomen Puheentunnistuksesta kiteyttää: – Järjestelmä ymmärtää kenen tahansa suomea: sovellusta kehitettäessä keräsimme ääninäytteet 10 000 suomalaiselta.

-Kysyntä tuli kuluttajilta, jotka ovat kyllästyneet roikkumaan langoilla jonottamassa yksinkertaisia rutiinitietoja tehdäkseen esimerkiksi tilauksen tai osoitteenmuutosilmoituksen. Niistä puheentunnistin selviää mainiosti, ja asiakaspalveluhenkilöstön aika säästyy vaativampiin tehtäviin.

-Automaattinen puhepalvelin tallentaa soittajan kertomat tiedot tietokantaan, ja vastaavasti tietokannassa oleva tieto muuntuu luonnolliseksi puheeksi soittajalle.

Valtion pääomasijoitusyhtiö Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemenrahoittaja. Se tekee pääomasijoituksia suomalaisiin siemen- ja kasvuvaiheen yrityksiin, jotta ne kasvattaisivat liiketoimintaansa isommiksi yrityksiksi ja kansainvälisille markkinoille. Vauhdittaakseen siemenvaiheen yritysten kasvua Teollisuussijoitus perusti toissa vuonna 50 miljoonan euron siemenrahoitusohjelman, josta on tähän asti tehty sijoituksia 56 yritykseen. Yksittäinen sijoitus kohdeyritykselle voi olla 50 000 euroa – 1 miljoonaa euroa.

– Suomen Puheentunnistus Oy:n kehittämä puheentunnistuksen palvelumalli antaa toiminnalle erinomaiset kasvumahdollisuudet, perustelee johtaja Mika Räsänen Teollisuussijoituksen siemensijoitusta Puheentunnistus Oy:lle.

-Teollisuussijoituksen luottamuksenosoitus tulee erinomaisella hetkellä. Sen avulla pääsemme tuomaan palvelumme markkinoille ja käynnistämään myynnin, toimitusjohtaja Rimpiläinen kiittelee: –Taloudellisen vakauden lisäksi pääomasijoitus antaa pienelle yritykselle uskottavuutta. Asiakkaina suuryritykset haluavat varmistaa, että vuosia kestävälle yhteistyölle on myös taloudelliset perusteet.

Lahtelainen Suomen Puheentunnistus Oy perustettiin reilu vuosi sitten, ja sillä on seitsemän työntekijää.


Suomen Teollisuussijoitus Oy
on valtion omistama, kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalalla toimiva pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemenrahoittaja. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 330 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Suomen Puheentunnistus Oy (PUH.e) on puheteknologia-alan yritys, joka on kehittänyt yhdessä IBM:n kanssa korkealaatuisen puhujariippumattoman suomenkielisen puheentunnistus- ja luonnollisen puheen tekstistä puheeksi -sovelluksen. Sovellus on integroitu IBM:n WebSphere Voice -ohjelmistoon.
www.puheentunnistus.fi


Lisätietoja:

Johtaja Mika Räsänen, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
Puh. (09) 6803 6817 ja 050 352 9984, mika.rasanen@teollisuussijoitus.fi

Toimitusjohtaja Esa Rimpiläinen, Suomen Puheentunnistus Oy
Puh. (03) 3393 3301 ja 0400 481 509, esa.rimpilainen@puheentunnistus.fi