Teollisuussijoitukselta huomattava lisäsijoitus Finlux Oy:lle

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Finlux Oy:n, aiemmin Oy Turun TV-tehdas Ab:n, omistusjärjestely ja siihen liittyvät rahoitusneuvottelut on saatettu loppuun. Järjestelyn tarkoituksena on turvata yhtiön kasvu ja välttämättömät tervehdyttämistoimenpiteet.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on ollut Finluxin toiminnan merkittävänä riskirahoittajana syksystä 2000, ja on nyt tehnyt huomattavan lisäsijoituksen yhtiöön. Rahoitusjärjestelyssä ovat mukana myös Finnvera Oyj ja Veritas-ryhmä. Omistusjärjestelyn yhteydessä Helmet Business Mentors Oy:stä ja sen edustamista sijoittajista tuli Finluxin enemmistöomistaja. Finluxin toimiva johto on edelleen sitoutunut yhtiöön merkittävällä vähemmistöosuudella.

Samalla yhtiöön on nimitetty uusi hallitus, jossa Helmetin edustajina ovat Kalevi Puonti puheenjohtajana, Pentti Kulmala ja Heikki Koivisto. Osa hallituksen jäsenistä tullaan nimittämään myöhemmin.

– Finlux on koko vuoden ajan toiminut määrätietoisesti kasvustrategian toteuttamiseksi. Uskon, että Helmetin tuoma vahva teollisuusosaaminen tuo yhtiöön merkittävää lisäarvoa, toimitusjohtaja Jouni T. Laine toteaa.

Finluxin uudistetun palamattoman laajakuvamalliston ja uusien jälleenmyyntisopimusten ansiosta myynnin on arvioitu kasvavan jatkossa voimakkaasti.


Lisätietoja:

http://www.turkutv.com

Toimitusjohtaja Juha Marjosola, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puhelin (09) 680 3680