Teollisuussijoitukselta ja Atinelta yli miljoonan sijoitus videovalvontajärjestelmiä kehittävään ASANiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Atine Group Oyj lähipiireineen ovat tehneet yhteensä 1,1 miljoonan euron pääomasijoituksen digitaalisia videovalvontajärjestelmiä kehittävään ASAN Security Technologies Oy:öön.

ASAN keskittyy verkottuneen videovalvonnan älykkäisiin turvaratkaisuihin. Sen tyypillisiä käyttökohteita ovat pysäköintihallit, satamat, lentokentät, luksusristeilijät, yritysten toimitalot ja teollisuuslaitokset.

– Tämän sijoituksen turvin ASAN saa voimaa kansainvälistymiseensä, toimitusjohtaja Harri Rautio kertoo: – Hankittuamme hyvät näytöt kotimaassa aloitimme kansainväliset ponnistelut. Teimme juuri ensimmäiset kaupat USAssa miamilaisen Callenberg Engineeringin kanssa, jonka asiakkaina ovat maailman suurimmat risteilyvarustamot. Useampaan risteilyalukseen paraikaa asennetaan videovalvontajärjestelmiämme.

– Maailman suurin autojenkuljetusyritys Wallenius Marine AB teki viime syksynä kaupat meidän järjestelmästämme viiteen autonkuljetusrahtialukseensa. Suomessa asiakkaitamme ovat mm. Finnlines, Silja Line, Birka Line ja Eckerö Line, Rautio jatkaa.

– Yhtiö on päässyt hyvään kasvuun ja saanut kansainväliset jakelukanavansa auki, perustelee johtaja Mika Räsänen Teollisuussijoituksen ASANiin tekemää sijoitusta.

– Verkkopohjaisten videovalvonta- ja tunnistusteknologioiden markkinat kasvavat erittäin nopeasti. ASANin kehittämä integroitu valvontaratkaisu on maailman johtavia ja yhtiöllä on erittäin suuret mahdollisuudet kehittyä maailman johtavaksi toimittajaksi valituilla erityisalueilla, mistä jo nykyiset uskolliset asiakkaat ovat todiste, sanoo Atinen toimitusjohtaja ja ASANin hallituksen jäsen Alexander Ehrnrooth.

ASANin videovalvontajärjestelmässä kuvaus, tallennus, seuranta ja hallinta suoritetaan olemassa olevan tietoliikenneverkon ja tavallisen internetselaimen kautta. ASAN-videovalvontajärjestelmään voidaan kytkeä joko kiinteästi tai langattomasti sekä analogisia että digitaalisia valvontakameroita, IP-kameroita.

– Esimerkiksi parkkihallissa turvakamerajärjestelmä kytketään portinhallintaan: puomin läheisyydessä oleva kamera lukee, tunnistaa ja tallentaa läpiajaneen auton rekisterikilven, päästää auton ajamaan sisään ja ulos, eikä tarvita mitään lippuja – laskutus hoituu automaattisesti ajankohdan mukaan. Ja jos jotain epätavallista tapahtuisi, voidaan tarkistaa, mitkä autot ovat tuolloin olleet sisällä, toimitusjohtaja Harri Rautio kuvailee.

Valtion pääomasijoitusyhtiö Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemenrahoittaja. Se tekee pääomasijoituksia suomalaisiin siemen- ja kasvuvaiheen yrityksiin, jotta ne kasvattaisivat liiketoimintaansa isommiksi yrityksiksi ja kansainvälisille markkinoille. Vauhdittaakseen siemenvaiheen yritysten kasvua Teollisuussijoitus perusti toissa vuonna 50 miljoonan euron siemenrahoitusohjelman, josta on tähän asti tehty sijoituksia 58 yritykseen. Yksittäinen sijoitus kohdeyritykselle voi olla 50 000 euroa – miljoona euroa.

Espoolainen ASAN Security Technologies Oy käynnisti liiketoimintansa vuonna 2000, ja kansainvälistämistavoitteet saavuttaakseen yritys aikoo kasvattaa henkilöstöään tänä vuonna 14:stä 20:een.


ASAN Security Technologies Oy
on espoolainen turva-alan ohjelmistoyritys, joka keskittyy IP-verkkopohjaisen videovalvonta- ja tunnistusteknologian kehittämiseen. www.asansecurity.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion omistama, kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalalla toimiva pääomasijoitusyhtiö. Vuonna 1995 perustettu yhtiö sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 330 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Atine Group Oyj on teollinen holding-yhtiö, jonka liiketoimintastrategiana on tehdä enemmistö- ja vähemmistösijoituksia pääasiallisesti suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Yhtiön tavoitteena on edistää kohdeyhtiöiden arvonnousua toimimalla niissä aktiivisena, kasvollisena omistajana ja osallistumalla hallitustyöskentelyyn. Atine Groupin konserniliikevaihto vuonna 2005 on noin 7 miljoonaa euroa ja taseen loppusumma n. 14 miljoonaa euroa. Atine-ryhmän yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2005 on n. 20 miljoonaa euroa. www.atine.fi


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Harri Rautio, ASAN Security Technologies Ltd,
puh. (09) 881 71607 ja 040 865 4072, harri.rautio@asansecurity.com

johtaja Mika Räsänen, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. (09) 6803 6817 ja 050 352 9984, mika.rasanen@teollisuussijoitus.fi

toimitusjohtaja Alexander Ehrnrooth, Atine Group Oyj,
puh. (09) 6122 340 ja 0400 816 116, alexander.ehrnrooth@atine.fi