Teollisuussijoitukselta ja Holtronilta miljoonan sijoitus etätunnistusohjelmistoja kehittävään Stockwayhin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Holtron Ventures Oy ovat tehneet yhteensä miljoonan euron pääomasijoituksen RFID-teknologiaa ja tuotetiedon välitystä kehittävään Stockway Oy:ön.

RFID-teknologiaa (radio frequency identification) käytetään viivakoodien ohella etätunnisteena teollisuuden ja kaupan toimitusketjuissa tuotteen aitouden varmistamiseen, tuotetiedon tallentamiseen ja toimitusten seurantaan. Stockwayn ohjelmistotuote TrackwayTM välittää tiedon tuotteista, pakkauksista ja lähetyksistä reaaliajassa toimitusketjun osapuolille kuten tuotteen valmistajalle, alihankkijoille, jakeluportaalle ja vähittäisketjuille.

Pääomasijoituksen turvin Stockway kiihdyttää kansainvälistä kasvuaan. Henkilökuntaa lisätään erityisesti myyntiin sekä jakelu- ja yhteistyökumppanikanavan rakentamiseen.

– Tavoitteena on solmia tänä vuonna useita asiakkuuksia Pohjoismaissa ja useita jälleenmyyntisopimuksia Euroopan markkinoilla, Stockwayn toimitusjohtaja Jari Kaitera kertoo.

Valtion pääomasijoitusyhtiö Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemenrahoittaja. Se tekee pääomasijoituksia suomalaisiin siemen- ja kasvuvaiheen yrityksiin, jotta ne kasvattaisivat liiketoimintaansa isommiksi yrityksiksi ja kansainvälisille markkinoille. Vauhdittaakseen siemenvaiheen yritysten kasvua Teollisuussijoitus perusti toissa vuonna 50 miljoonan euron siemenrahoitusohjelman, josta on tähän asti tehty sijoituksia 57 yritykseen. Yksittäinen sijoitus kohdeyritykselle voi olla
50 000 euroa – miljoona euroa.

– Stockwayllä on erittäin kiintoisa ja kasvuhakuinen tuote tehokkaita logistisia ratkaisuja tarvitseville käyttäjäyrityksille. Sijoitus sopii erinomaisesti siemenrahoitusohjelmamme strategiaan, koska Stockway on juuri kasvun ja kansainvälistymisen kynnyksellä, perustelee Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Antti Kummu.

– Aikaisen vaiheen teknologiasijoittajana toimivalle Holtronille sijoitus Stockwayhin edustaa vahvaa panostusta erittäin voimakkaasti kasvavaan RFID-markkinaan. Sijoituskriteerimme – osaava ja toimialan johtava tiimi, vahvat kasvunäkymät sekä kansainvälinen liiketoimintamalli – toteutuvat tässä mainiosti, Holtronin toimitusjohtaja Sami Lampinen summaa. Ensimmäisen sijoituksen Stockway sai siemenvaiheen sijoittajalta Mentorium Venture Connection Oy:ltä vuonna 2003.

Stockway on liiketoiminnaltaan puhdas ohjelmistoyhtiö, jonka tuotteisiin pohjautuvat ratkaisut toimitetaan loppukäyttäjille pääosin yhteistyökumppaneiden kautta. Stockwayn merkittävimpiin yhteistyökumppaneihin kuuluu Stora Enso, joka on kehittänyt Trackway-tuotteeseen perustuvan sovelluksen lääketeollisuuden ja kulutuselektroniikan tuotteiden aitouden ja alkuperän varmentamiseen. Merkittäviin asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin kuuluvat myös HP, WM Data, TeliaSonera, Oriola, ScanSource ja Microlise Englannissa.

Vuonna 2001 perustetulla Stockway Oy:llä on kymmenen työntekijää Espoossa ja Readingissä, Englannissa.


Suomen Teollisuussijoitus Oy
on valtion omistama, kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalalla toimiva pääomasijoitusyhtiö. Vuonna 1995 perustettu yhtiö sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 330 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jari Kaitera, Stockway Oy,
matkapuh. 040 836 0600, jari.kaitera@stockway.com

sijoituspäällikkö Antti Kummu, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. (09) 6803 6835 ja 050 432 4486, antti.kummu@teollisuussijoitus.fi
www.teollisuussijoitus.fi

toimitusjohtaja Sami Lampinen, Holtron Ventures Oy,
matkapuh. 040 520 5295, sami.lampinen@holtronventures.com