Teollisuussijoitukselta ja yksityissijoittajilta 400 000 euroa web-sivustojen luotettavuutta arvioivaan verkkopalveluun

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Viiden yksityissijoittajan ryhmä ja Suomen Teollisuussijoitus Oy ovat sijoittaneet yhteensä 400 000 euroa web-sivustojen luotettavuutta arvioivan verkkopalvelun kehittäneeseen Against Intuition Oy:öön.

Against Intuitionin verkkopalvelu kokoaa nettikäyttäjiltä tietoa, onko tietty sivusto turvallinen, luotettava ja hyvämaineinen. Palautteen perusteella järjestelmä laskee kullekin sivustolle mainetiedon, joka kuvaa sivuston luotettavuutta kauppakumppanina ja henkilötietojen säilyttäjänä sekä soveltuvuutta lapsille.

Mainetiedon kokoamisessa ohjelmisto hyödyntää käyttäjäpalautteen lisäksi myös luotettavia lähteitä, jotka luetteloivat henkilö- ja luottokorttitietojen kaappaamiseen luotuja phishing-sivustoja. Mainetiedot ovat ajantasaisia, koska ne lasketaan uudelleen puolen tunnin välein. Tietoturvalaajennus varoittaa vaaralliselle sivustolle mentäessä ja voi haluttaessa estää pääsyn.

Ohjelmiston mahdollinen asiakaskunta koostuu kuluttajista, tietoturvayhtiöistä, hakukoneyhtiöistä ja sivustojen omistajista. Järjestelmällä on jo yli 100 000 käyttäjää 80 maassa ympäri maailman. Palvelu perustuu yhteiseen hyvään ja muodostuu sitä laadukkaammaksi, mitä suurempi aktiivisten käyttäjien määrä on.

– Nyt saamamme pääoman käytämme markkinointiin tavoitteena kävijämäärän mahdollisimman nopea kasvu. Kehitämme järjestelmään myös uusia lisätoimintoja, kertoo yksityissijoittaja Esa Suurio, joka lähti sijoituksensa myötä myös yrityksen toimitusjohtajaksi: – Järjestelmämme on aidosti toisen polven verkkopalvelu, jossa käyttäjät luovat sisällön, joka hyödyttää koko yhteisöä.

– Against Intuitionin palvelumalli osuu hyvin juuri nyt kasvussa olevaan internetin yhteisölliseen kehitysvaiheeseen. Kysyntää on, ja internet antaa mahdollisuudet maailmanlaajuiseen markkinointiin, kertoo Against Intuition Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aarne Sipilä, joka on myös yksi yksityissijoittajista Taronga Development -kehitysyhtiönsä kautta.

– Luotettavuustiedon helppo saatavuus on ollut selkeä puute tähän asti. Nyt on luotu kanava, jossa käyttäjät voivat viestiä keskenään sivuston luotettavuudesta. Ratkaisulle on globaali tarve ja onnistuessaan yrityksellä on edessään huima kasvu, perustelee Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Leila Ylikahri.

Helsinkiläinen Against Intuition Oy on perustettu vuonna 2006 ja sillä on tällä hetkellä kolme työntekijää. Keväällä Against Intuitionin verkkopalvelu voitti Suomen tärkeimmän digimedia-alan kilpailun Grand Onen yrityksiltä kuluttajille -sarjan.

Against Intuition Oy on vuonna 2006 perustettu turvallista internetin käyttöä edistävä Web 2.0 -yritys. Against Intuitionin WOT-palvelu antaa nettikäyttäjien yhteisölle mahdollisuuden kerryttää tietoa sivustojen turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Näin luotu tieto on kaikkien käytettävissä ja auttaa välttämään vahingollisia ja huonomaineisia sivustoja. Tämän ansiosta tietoturva paranee ja tiedon haku netistä helpottuu ja nopeutuu. www.mywot.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 380 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Esa Suurio, Against Intuition Oy,
matkapuh. 040 716 9301, esa.suurio(at)againstintuition.com

sijoituspäällikkö Leila Ylikahri, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
matkapuh. 050 357 7053, leila.ylikahri(at)teollisuussijoitus.fi