Teollisuussijoitukselta sijoitus uuteen aikaisen vaiheen kasvu- ja teknologiayhtiöihin keskittyvään rahastoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Inventure Oy on perustanut pääasiassa kotimaisiin innovaatioihin ja aikaisen vaiheen kasvu- ja teknologiayhtiöihin sijoittavan pääomarahaston, jonka koko on perustamisvaiheessa 35 miljoonaa euroa ja enimmäiskoko 50 miljoonaa. Rahaston suurimmat sijoittajat ovat Euroopan investointirahasto EIF ja Suomen Teollisuussijoitus Oy, joiden lisäksi mukana on yksityisiä instituutioita ja sijoittajia.

Inventure sijoittaa tulevien vuosien aikana noin viiteentoista innovatiiviseen teknologiayhtiöön ja kehittää niistä kansainvälisesti menestyviä huippuyhtiöitä.

– Tavoitteenamme on rakentaa uusia suomalaisia menestystarinoita innovaatiokeskittymisalueillamme, joita ovat esimerkiksi ohjelmistot, elektroniikka, puolijohteet, teollinen tuotanto sekä materiaaliteknologia, toteaa Inventuren toimitusjohtaja Sami Lampinen.

– Teollisuussijoituksen keskeisiä tavoitteita on edistää uusien aikaisen vaiheen pääomasijoitusrahastojen perustamista, sanoo Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Leila Ylikahri.

Inventure sijoittaa kohdeyritykseen tyypillisesti 1-3 miljoonaa euroa. Inventure tekee tiivistä yhteistyötä sekä kotimaisten tutkimus- ja tuotekehitysvaiheen rahoittajien että kansainvälisten teollisten kumppanien ja pääomarahastojen kanssa.

Inventure Oy on yksi Suomen johtavia aikaisen kasvuvaiheen teknologiasijoittajista. Inventure hallinnoi 47 miljoonan euron rahastopääomia. Inventuren sijoitusfokuksessa ovat puolijohde- ja elektroniikkateollisuus, ohjelmistot sekä teolliset tuotanto- ja materiaaliteknologiat. Inventuren hallinnoimissa portfolioyhtiössä on kansainvälisiä kasvuyhtiöitä kuten MySQL, Silex Microsystems, Fastrax ja Xelerated sekä aikaisen kasvuvaiheen yrityksiä kuten Beneq, Trackway, Upstream ja Zipic. www.inventure.vc.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin spin off -hankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 430 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Sami Lampinen, Inventure Oy
puh. 040 520 5295, sami.lampinen (at) inventure.fi

– sijoituspäällikkö Leila Ylikahri, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. (09) 6803 6830 ja 050 357 7053, leila.ylikahri (at) teollisuussijoitus.fi