Teollisuussijoituksen Jouni Hakala eurooppalaisten valtiollisten pääomasijoittajien verkoston puheenjohtajaksi

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Eurooppalaisten valtiollisten pääomasijoittajien verkosto EVFIN (European Venture Fund Investors Network) on nimittänyt uuden ohjausryhmän eilen Helsingissä pitämässään kokouksessa. Teollisuussijoituksen Jouni Hakala nimitettiin verkoston puheenjohtajaksi. Muita ohjausryhmän jäseniä ovat isobritannialaisen Capital for Enterprisen Rory Earley ja ranskalaisen CDC Entreprisen Pascal Lagarde.

EVFIN-verkosto perustettiin vuonna 2011 helpottamaan kasvuyritysten vaikeaa rahoitustilannetta Euroopassa. Eurooppalaisen riskipääomasijoitustoimialan etua ajavassa verkostossa on 11 venture capital -sektorilla toimivaa jäsentä yhdeksästä Euroopan maasta. Verkoston sijoittajat jakavat kokemuksia ja parhaita käytäntöjä sekä osallistuvat EU-keskusteluun kasvuyritysten rahoituksen saatavuuden parantamiseksi. EVFIN-verkoston jäsenten yhteenlasketut hallinnoitavat pääomat ovat 27 miljardia euroa.

“EVFIN:in toiminta on tärkeää juuri nyt, kun EU-alueen pääomasijoitusmarkkinat ovat voimakkaassa murroksessa. Valtiolliset toimijat ovat tärkeässä roolissa kansainvälisen pääomasijoitustoiminnan edistämisessä ja rajojen yli tapahtuvan yhteistyön lisäämisessä. Jatkamme EFVIN:issä alan parhaimpien käytäntöjen etsimistä ja pyrimme parantamaan markkinan toimivuutta. Tavoitteena on laajentaa verkostoa entisestään ja etsiä uusia tapoja tehdä yhteistyötä”, sanoo johtaja Jouni Hakala Teollisuussijoituksesta.

Jouni Hakala työskentelee uusista sijoitusmahdollisuuksista ja viestinnästä vastaavana johtajana Teollisuussijoituksessa. Aiemmin Hakala on toiminut elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen valtiosihteerinä. Hakalalla on 20 vuoden kokemus pääomasijoitus- ja rahoitusalalta. Hän on vastannut muun muassa Teollisuussijoituksen rahastosijoituksista ja Euroopan investointirahaston pääomasijoituksista.

Lisätietoja:

Jouni Hakala, johtaja, uudet sijoitusmahdollisuudet ja viestintä
Puh: +358 50 400 1767, sähköposti: jouni.hakala@teollisuussijoitus.fi

Lola Merveille, European Venture Fund Investors Network
Puh:+32 2 504 8006, sähköposti:lola.merveille@caissedesdepots.fr

EVFIN –verkostoon kuuluvat: Caixa Capital (Portugali); Capital Dynamics (UK); Capital for Enterprise (UK); CDC Entreprises – Public Investment bank (Ranska); Enterprise Ireland (Irlanti); Suomen Teollisuussijoitus (Suomi); Krajowy Fundusz Kapitałowy (KFK – Puola); MFB Invest (Unkari); New Economy Development Fund – TANEO (Kreikka); PMV (Belgia) ; Société régionale d’investissement de Wallonie (SRIW – Belgia).