Teollisuussijoituksen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Martin Backman

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

 

Teollisuussijoituksen hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi DI, KTM Martin Backmanin (44). Hän aloittaa tehtävässään viimeistään 1.12.2014. Teollisuussijoituksen nykyinen toimitusjohtaja Juha Marjosola jää eläkkeelle syyskuussa 2015. Hän jatkaa yhtiön palveluksessa siihen asti Senior Advisor -roolissa tukien uutta toimitusjohtajaa ja hoitaen vastuullisia hallitusjäsenyyksiä.

Martin Backmanilla on pitkä kokemus pohjoismaisesta pääomasijoitustoiminnasta. Hän on toiminut CVC Capital Partnersissa Tukholmassa vuodesta 2007 lähtien, viimeksi toimitusjohtajan roolissa. Ennen tätä hän on työskennellyt Advium Corporate Financessa, Industri Kapitalissa ja Lexel Groupissa. Martin Backman on koulutukseltaan diplomi-insinööri Teknillisestä korkeakoulusta ja kauppatieteiden maisteri Svenska Handelshögskolanista.

”Yhtiön hallitus on tyytyväinen voidessaan nimittää pääomasijoitusalan vahvaa kokemusta omaavan Martin Backmanin yhtiön seuraavaksi toimitusjohtajaksi. Martinilla on erittäin vahva kokemus ja näytöt pohjoismaisesta pääomasijoitustoiminnasta sekä vaativista yritysjärjestelyhankkeista”, sanoo Teollisuussijoituksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Alho. ”Juha Marjosola on tehnyt poikkeuksellisen pitkän, lähes parinkymmenen vuoden uran toimitusjohtajana Teollisuussijoituksessa. Hänen johdollaan yhtiö on saavuttanut arvostetun ja esimerkillisen aseman valtion omistamana pääomasijoitusmarkkinoita kehittävänä erityisyhtiönä.”

”Odotan innolla mahdollisuutta aloittaa Teollisuussijoituksen toimitusjohtajana. Yhtiöllä on Suomessa keskeinen rooli kasvuyrittäjyyden markkinaehtoisessa rahoittamisessa, yritysten kansainvälistymisen edesauttamisessa sekä työpaikkojen luomisessa ajankohtana, jolloin maamme kansantalouden rakenteellinen uudistuminen ja kilpailukyvyn kehittäminen ovat erittäin keskeisessä asemassa. Olen vakuuttunut siitä, että yhdessä Teollisuussijoituksen ammattitaitoisen henkilöstön kanssa pystymme jatkossa myötävaikuttamaan Suomen pääomasijoitusmarkkinoiden kansainvälistymiseen lisäten lupaavien kasvuyritysten pääomatarjontaa”, sanoo Martin Backman.

 

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Jukka Alho, puh:+ 358 40 736 7433

Tuleva toimitusjohtaja Martin Backman, puh: +46 70 407 8284

 

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen hallinnoitavat varat ovat noin 900 milj. euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 515 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 henkilöä. Lisätietoja: www.teollisuussijoitus.fi ja @TesiFII.