Teollisuussijoitus irtautuu Setecistä

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Teollisuussijoitus sekä Setec Oy:n (Setec) muut omistajat ovat sopineet myyvänsä omistusosuutensa Setecissä Pariisin pörssissä listatulle luxemburgilaiselle Gemplus International S.A:lle (Gemplus). Koko yhtiön osakekannan kauppahinta koostuu 30 miljoonasta eurosta ja 19 miljoonasta Gemplusin osakkeesta. Kauppaan sisältyy lisäksi maksimissaan 30 miljoonan euron lisäkauppasumma, joka perustuu Setecin tilauskantaan ja joka maksetaan toteutuessaan vuoden 2005 lopussa. Gemplusin omistusosuus Setecistä on kaupan toteutumisen jälkeen 100 %.

Setec on yksi johtavista biometristen passien, korkean turvatason älykorttituotteiden ja visuaalisen tunnistamisen tuotteiden ja ratkaisujen kehittäjistä ja valmistajista. Gemplus on maailman johtavia älykorttipohjaisten ratkaisujen toimittajia. Setecin ostaminen täydentää Gemplusin toimintaa sekä liiketoiminnallisesti että maantieteellisesti. Tänään julkistettu kauppa edellyttää tavanomaisten kaupan ehtojen toteutumista kuten viranomaisten hyväksynnän saantia. Kaupan odotetaan toteutuvan kesäkuussa 2005.

"Setecin osto on tärkeä askel liiketoimintamme laajentamiseksi ja uusien teknologioiden hankkimiseksi olemassa olevaa rakennettamme täydentäen", sanoo Gemplusin toimitusjohtaja Alex Mandl ja jatkaa: "Kauppa vahvistaa strategiaamme, jonka tavoitteena on tuottaa erilaisia henkilöllisyyden tunnistamiseen liittyviä ratkaisuja markkinoille sekä varmistaa johtavaa markkina-asemaamme yli rajojen."

"Synergiat Gemplusin ja Setecin liiketoimintojen välillä ovat merkittäviä. Otamme tyytyväisenä vastaan mahdollisuudet, joita Gemplusin suurempi koko, yhtiön maailmanlaajuinen toiminta sekä asema älykorttialan johtavana yrityksenä tarjoavat. Tämä on Setecille erinomainen mahdollisuus markkinoida omaa teknologiaansa ja osaamistaan monilla uusilla markkina-alueilla", sanoo Setecin toimitusjohtaja Pekka Eloholma.


Gemplus International S.A.
(Euronext: LU0121706294 – GEM and NASDAQ: GEMP) on maailman johtava älykorttien valmistaja sekä liikevaihdolla että korttitoimituksilla mitattuna (lähde: Gartner-Dataquest (2004), Frost & Sullivan, Datamonitor). Yhtiö on myynyt yli viisi miljardia älykorttia.

Gemplusin toiminta perustuu korkeaan turvallisuuteen, yli 2400 patenttiin ja yhtiön tuotekehitystiimin innovatiivisiin sovelluksiin. Gemplus toimittaa erilaisia kannettavia ja henkilöityjä ratkaisuja seuraavilla alueille ja sektoreille: tunnistaminen, telekommunikaatio, julkinen televiestintä, pankkisektori, vähittäiskauppa, kuljetus, terveydenhuolto, langattomat yhteydet (WLAN), maksu-tv, e-hallinto ja kulunvalvonta. Gemplusin liikevaihto oli €865 milj. euroa vuonna 2004.


Lisätietoja:

Kimmo Viertola, johtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. 09 6803 6815

Jarkko Viheriävaara, johtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. 09 6803 6831