Teollisuussijoitus ja Conor sijoittivat virtuaalimainosten kaupallistamiseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Conor Venture Partnersin ja Suomen Teollisuussijoituksen hallinnoimat rahastot ovat tehneet pääomasijoituksen Oy Virtual Advertising Systems VAS Ltd:iin. Yritys kehittää edistyksellistä teknologiaa, joka mahdollistaa virtuaalimainosten hyödyntämisen suorassa televisiolähetyksessä. Pääomasijoitus käytetään teknologian jatkokehitykseen kaupalliseksi ratkaisuksi ja ratkaisun julkistamiseen kansainvälisillä markkinoilla.

VAS:n kehittämällä teknologialla korvataan olemassa olevat mainokset suorassa tv-lähetyksessä. Näin sama fyysinen mainospaikka – esimerkiksi jalkapallon laitamainos – voidaan myydä useaan kertaan ja markkinointiviesti voidaan kohdistaa alueellisesti tai paikallisesti. Teknologialla on valtavat käyttömahdollisuudet urheilumainonnassa ja ratkaisu avaa uusia aikaan, paikkaan ja tilanteeseen sopivia liiketoimintamalleja tv- ja mainosoikeuksien haltijoille.

"Sijoitus nopeuttaa merkittävästi VAS-teknologian jatkokehitystä. Sijoituksen myötä saamme yhtiöön myös kansainvälistä liiketoimintaosaamista. Teknologia lanseerataan kansainvälisille markkinoille vuoden 2006 aikana", VAS:n toimitusjohtaja Erkki Rantalainen sanoo.

"VAS:n teknologia omaa valtavan globaalin potentiaalin. Virtuaalimainonta tarjoaa merkittävän mahdollisuuden tv-oikeuksien haltijoille kasvattaa mainosmyyntiään. Tulevaisuudessa VAS:n teknologia mahdollistaa virtuaalimainosten käytön liikkuvissa kohteissa kuten autoissa", Conorin Juha Ruohonen kertoo.

"VASissa yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla ne piirteet, joita Teollisuussijoitus odottaa käynnistysvaiheen sijoituskohdeyrityksiltä: mullistava teknologia, valtavat markkinamahdollisuudet ja halu ottaa riskiä kasvun saavuttamiseksi", sanoo johtaja Henri Grundstén Suomen Teollisuussijoitus Oy:stä.

Pääomasijoituksen yhteydessä VASin hallituksen puheenjohtajaksi tulee Harry Harkimo, joka tuo yritykseen vahvaa kokemusta urheilumarkkinoinnin alueelta. Vuonna 2001 perustettu Oy Virtual Advertising Systems VAS Ltd Oy sijaitsee eteläsavolaisessa Ristiinan kunnassa, ja yhtiöllä on 4 työntekijää.

Oy Virtual Advertising Systems VAS Ltd on Ristiinassa toimiva teknologiayritys, jonka kehittämä teknologia mahdollistaa virtuaalimainosten hyödyntämisen suorassa tv-lähetyksessä. Teknologia toimii kaikissa valaistus- ja sääolosuhteissa ja mahdollistaa korkealaatuiset mainokset. Teknologialle on haettu useita patentteja.
www.supponor.tv

Conor Venture Partners Oy on varhaisen vaiheen teknologiayrityksiin sijoittava uuden sukupolven hallinnointi- ja pääomasijoitusyhtiö. Yhtiö sijoittaa yrityksiin Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa. Sijoituskohteina ovat tieto- ja viestintäteknologia, sulautetut ohjelmistot, puolijohdeteknologia, elektroniikka, uudet materiaalit ja optiikka.
www.conor.vc

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemenrahoittaja. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 330 miljoonaa euroa.
www.teollisuussijoitus.fi

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Erkki Rantalainen, VAS
Puh. 040 848 0080, erkki.rantalainen@virtualvas.com

Partner Juha Ruohonen, Conor
Puh. 040 7777 025, juha.ruohonen@conor.vc

Johtaja Henri Grundstén, Suomen Teollisuussijoitus Oy
Puh. 050 431 0840, henri.grundsten@teollisuussijoitus.fi