Teollisuussijoitus ja EOC Capital investoivat yrityskauppaprosessien digitalisointiin keskittyvään Midaxoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Midaxo on vuonna 2011 perustettu pilvipalveluyritys, jonka palvelu tukee yrityskauppaprosessia  ostokohteiden löytämisestä due diligenceen ja integraatioon. Midaxon palvelun avulla yritysostajat yksinkertaistavat ja vähentävät riskejä projekteissa, jotka ovat usein strategisia, monimutkaisia ja aikakriittisiä. Palvelu mahdollistaa myös sen, että yritysostajat pääsevät synergiatavoitteisiinsa nopeammin ja kustannustehokkaammin.

Midaxolla on lähes sata kansainvälistä asiakasta, joista pääosa on Yhdysvalloissa. Asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa ADT, Hewlett Packard Enterprise, Philips ja PTC. Midaxon pääkonttori on Helsingissä, jossa yrityksellä on pääosin tuotekehitystoimintaa. Markkinointi ja myynti on keskitetty Midaxon Bostonin ja Amsterdamin toimistoihin.

Midaxo käyttää lisäpääomaa erityisesti kansainvälisen markkinoinnin, myynnin ja asiakastuen laajentamiseen sekä tuotekehityksen nopeuttamiseen USA:ssa ja Euroopassa. Tällä hetkellä Midaxolla on 30 työntekijää, ja henkilöstön lukumäärä on tarkoitus kasvattaa 60:een vuoden 2017 loppuun mennessä; Helsingin toimistolle on tavoitteena palkata 15 uutta sovelluskehittäjää.

Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja Keith Bonnici kommentoi: ”Tutkimusten mukaan yli 70 prosentissa yrityskaupoista epäonnistutaan tai jäädään asetetuista tavoitteista. Midaxon palvelun avulla yrityskauppoja voidaan hallita paremmin kuin nykykäytännön Excelillä ja muilla yksittäisillä toimisto-ohjelmistoilla. Maailmalla tehdään vuosittain 100 000 yrityskauppaa, joiden yhteisarvo nousee yli 4000 miljardiin euroon. Sijoitamme Midaxoon, koska yhtiöllä  on hyvä mahdollisuus tulla globaaliksi markkinajohtajaksi tässä nopeasti kasvavassa segmentissä.”

EOC Capitalin Anders Brenner toteaa seuraavaa: ”Investointipankkitoimintamme kautta tunnemme yrityskauppamaailman hyvin, mikä sytytti kiinnostuksemme Midaxoon. Midaxon pilvipalvelulla on merkittävä konkreettinen hyöty yritysostajille; he voivat tehokkaasti hallita M&A-hankkeitaan, ja palvelu nopeuttaa synergiahyötyjen saavuttamista.”

Bostonissa toimipaikkaansa pitävä Midaxon toimitusjohtaja Ari Salonen täydentää: ”Tämä merkittävä lisäinvestointi antaa meille mahdollisuuden jatkaa ripeää kasvuamme ja vahvistaa asemaamme maailman vaativien ja osaavien yritysostajien työkaluna. On erinomaista saada Teollisuussijoituksen ja EOC Capitalin rahoitus ja osaaminen tueksemme.”

 

Lisätietoja:

Keith Bonnici, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy
+358 (40) 1799584
keith.bonnici@teollisuussijoitus.fi

Anders Brenner, sijoitusjohtaja, EOC Capital
+46 70 265 0132
anders@eocp.com

Ari Salonen, toimitusjohtaja, Midaxo Oy
+1 617 818 0501
ari.salonen@midaxo.com

Kaija Katariina Erkkilä, perustaja, hallituksen puheenjohtaja, Midaxo Oy
+358 (0) 400 813 691
kaija.katariina.erkkila@midaxo.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on pääomasijoitusyhtiö, joka vauhdittaa yritysten menestystarinoita rahastosijoittamisen ja suorien sijoitusten kautta. Tarjoamme lupaavimmille kasvuyrityksille liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä verkostoja yrityksen kasvustrategian toteuttamiseksi. www.teollisuussijoitus.fi ja @TesiFII

EOC Capital on ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö, joka investoi kasvaviin pohjoismaisiin teknologiayrityksiin. www.eoccapital.se

Midaxo Oy on pilvipalveluyritys, jonka alusta tukee yritysostoprosessia ostokohteiden löytämisestä due diligenceen ja integraatioon. Kaija Katariina Erkkilä ja Kalle Kilpi ovat perustaneet yrityksen vuonna 2011. www.midaxo.com ja @Midaxo