Teollisuussijoitus ja Etera osakekaupalla 3 Step IT Group Oy:n omistajiksi

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ovat ostaneet yhteensä 11% osuuden 3 Step IT Group Oy:n osakekannasta.   3 Step IT on tietotekniikan ja muun irtaimen käyttöomaisuuden hankinnan, käytön ja uusimisen hallinnointiin erikoistunut palveluyritys.

3 Step IT on kymmenen vuoden aikana kasvanut yli 170 henkeä työllistäväksi kansainväliseksi toimijaksi, jolla on toimintaa 12 maassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.  Vuoden 2009 liikevaihto oli 220 milj. euroa. Omistuspohjan laajeneminen vahvistaa yhtiön kansainvälistä kasvua entisestään.

”Palveluiden kysyntä on edelleen vahvassa kasvussa. Kansainvälistymisen vahvistamiseksi päätimme laajentaa yhtiön omistuspohjaa Eläke-Fennian lisäksi kahdella uudella vakavaraisella ja pitkäjänteistä kasvua hakevalla omistajalla”, kertoo 3 Step IT:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Veijalainen.

”3 Step IT:n innovatiivinen palvelumalli yhdistettynä nopeaan kasvuun ja vahvaan asemaan IT-leasing –markkinoilla tekee yhtiöstä mielenkiintoisen sijoituskohteen. Yhtiön liiketoiminta edistää IT-laitteiden kierrätystä, sillä iso osa yhtiölle palautuvista leasing-laitteista myydään tietoturvakäsittelyn jälkeen kehittyviin talouksiin”, kertoo Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja Antti Kummu.

”3 Step IT on erittäin hyvin hoidettu yhtiö. Sillä on hyvä johto ja jäsentynyt tapa toimia. Eläkeyhtiönä haluamme sijoittaa hyviin suomalaisiin kasvuyrityksiin”, perustelee Eteran yritysrahoituksesta vastaava yksikön päällikkö Elina Lehtonen sijoitusta.

Lisätietoja:

Jarkko Veijalainen, hallituksen puheenjohtaja, 3 Step IT Group Oy
puh. 050 543 22 11

Antti Kummu, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. 050 432 4486

Elina Lehtonen, yksikön päällikkö, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera
puh. 044 534 3047

3 Step IT on tietotekniikan ja muun irtaimen käyttöomaisuuden hallinnointiin ja vuokraukseen erikoistunut palveluyritys. Autamme asiakkaitamme hankkimaan ja hallinnoimaan irtainta käyttöomaisuutta helposti ja kustannustehokkaasti. Palvelu koostuu kohteiden vuokrauksesta, käytönaikaisesta hallinnoinnista sekä tehokkaasta ja ympäristöystävällisestä uudistamisesta. 3 Step IT on perustettu Suomessa vuonna 1997 ja yritys on alusta alkaen kasvanut voimakkaasti ja kannattavasti. Tällä hetkellä 3 Step IT toimii kahdessatoista maassa.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Yhtiö sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa, enintään puolella sijoitettavasta pääomasta ja omistuksesta. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yli 660 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi