Teollisuussijoitus ja Etera sijoittavat Talenomiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Kuva: Talenom Group Oy

Tilitoimisto Talenomin uusiksi vähemmistöomistajiksi ovat 4.7.2013 tehdyllä järjestelyllä tulleet Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera. Samalla aiemmin vähemmistöomistajana olleet Teknoventure Oy:n hallinnoimat pääomasijoitusrahastot luopuvat omistuksistaan Talenomissa. Omistuksen enemmistö säilyy edelleen yhtiön avainhenkilöillä ja Talenom Group –konsernin toimitusjohtajana jatkaa KTM Harri Tahkola.

Talenom on nopeasti kasvava, valtakunnallinen tilitoimistoyritys, joka toimii yli 10 paikkakunnalla mm. Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä. Talenomilla työskentelee noin 380 työntekijää ja asiakkaita on yli 4000.

”Tilitoimistotoimialan murros jatkuu ja voimistuu lähivuosina. Pk-yritysten vaatimukset tilitoimistoille kasvavat entisestään muun muassa sähköisen taloushallinnon, raportoinnin sekä neuvontatyön osalta. Voimakas panostuksemme näihin on mahdollistanut yhtiön vahvan kasvun viime vuosina ja näemme markkinoilla olevan nyt entistäkin enemmän kysyntää palveluillemme”, sanoo Talenomin toimitusjohtaja Harri Tahkola. ”Nyt tehty järjestely vahvistaa edellytyksiä sekä palveluiden parantamiseen nykyisille asiakkaille että entistäkin voimakkaammalle kasvulle. Uutta kasvua haemme jatkossa ennen kaikkea orgaanisen kasvun kautta”, jatkaa Harri Tahkola.

”Teollisuussijoitus haluaa olla mukana kehittämässä voimakkaasti kasvavaa palvelualan yritystä ja rahoittamassa investointeja kasvuun. Talenom on alansa edelläkävijä”, toteaa johtaja Antti Kummu Teollisuussijoituksesta.

”Teknoventure-rahastot menivät osakkaaksi Talenom-konserniin vuonna 2009. Tänä aikana konsernista on kasvanut merkittävä ja kilpailukykyinen vahva toimija Suomessa. Talenomilla on erittäin osaava johto ja henkilöstö sekä asiakkaiden arvostama palvelukonsepti ja tuotteet. Liiketoimintamalli mahdollistaa hyvät kasvumahdollisuudet, jota myös uusi omistusrakenne tukee”, toteaa Teknoventure Management Oy:n toimitusjohtaja Mauri Visuri.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Harri Tahkola, Talenom Oy, puh: 040 058 5400, sähköposti: harri.tahkola@talenom.fi

Johtaja Antti Kummu, Suomen Teollisuussijoitus Oy, puh: 050 432 4486, sähköposti: antti.kummu@teollisuussijoitus.fi

Yritysrahoitusjohtaja Elina Tourunen, Etera, puh: 044 534 3047, sähköposti: elina.tourunen@etera.fi

Toimitusjohtaja Mauri Visuri, Teknoventure Management Oy, puh: 040 865 7946, sähköposti: mauri.visuri@noweco.fi

Talenom on yksi Suomen johtavista tilitoimistoalan toimijoista. Talenom Group Oy:n budjetoitu liikevaihto vuodelle 2013 on 26 meur. Talenom on perustettu vuonna 1972. Talenom tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen palvelusisällön, joka kattaa mm. aikataulutetut ja tehokkaat taloushallinnon rutiinit, informatiivisen tulosseurannan, Pk-yrityksiin keskittyneen vero- ja talousasioiden asiantuntijayksikön sekä erityisen helppokäyttöisen sähköisen taloushallinnon verkkopalvelun, Talenom Onlinen.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yhteensä noin 720 miljoonaa euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 510 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 henkilöä. Lisätietoja: www.teollisuussijoitus.fi

Etera on keskinäinen eläkevakuutusyhtiö, jonka perustehtävä on huolehtia työntekijöiden ja yrittäjien eläketurvasta ja edistää työhyvinvointia. Eteran asiakkaita ovat niin yritykset, yhteisöt, yrittäjät kuin kotitaloudetkin. Vuonna 2012 Etera vastasi 206 000 työntekijän ja 6 400 yrittäjän eläketurvasta. Eläkkeitä Etera maksoi noin miljardi euroa 147 000 eläkkeensaajalle. Eläkevaroja turvaavia sijoituksia Eteralla on noin 5,7 miljardia euroa. Lue lisää osoitteesta etera.fi