Teollisuussijoitus ja Ilmarinen sijoittivat 4 miljoonaa suomalaiseen perheyhtiöön, Machinery Group Oy:öön

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ovat sijoittaneet yhteensä 4 miljoonaa euroa Machinery Group Oy:öön. Kansainvälisesti toimivan suomalaisen monialakonsernin liiketoimintaan kuuluvat lelujen ja pelien maahantuonti ja markkinointi, tekninen kauppa sekä kunnossapito- ja huoltopalvelu.

Amo Oy on Suomen suurin lelujen maahantuoja ja markkinoija. Amo edustaa maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten Babyborn, Chicco, Nikko, Ravensburger, Scalextric ja Nintendo.

Machinery on yksi suurimmista suomalaisista teknisen kaupan yrityksistä. Yhtiön asiakkaita ovat konepajateollisuus, valmistava prosessiteollisuus, puolustusvoimat ja muu julkinen sektori. Yhtiön päätuoteryhmiin kuuluvat myös voimantuotto (dieselmoottorit ja generaattorit) sekä rakennusteollisuuden koneet.

Machinery Service Finland Oy tarjoaa teollisuuden kunnossapito- ja huoltopalveluja.

Tampereen Konepalvelu Oy toimittaa uusia ja käytettyjä koneita konepajateollisuuden yrityksille ja on Suomen suurin käytettyjen metallityöstökoneiden myyjä.

– Teollisuussijoituksen sijoitussalkkuun Machinery sopii mainiosti, koska se toimii yhtiömme ajankohtaisella painopistealueella, palveluissa. Teollisuuden palveluissa on viime vuosina ollut vahva ulkoistamistrendi, minkä arvioidaan olevan nousussa koko Länsi-Euroopassa. On myös antoisaa osallistua suomalaisen perheyrityksen kasvuun ja kehittämiseen esimerkiksi hallitustyöskentelyn kautta, perustelee johtaja Kimmo Viertola.

Vuonna 1911 perustettu Machinery-konserni työllistää yli 220 henkilöä, joista 200 Suomessa: Vantaalla, Turussa, Tampereella, Lempäälässä, Keuruulla ja Joensuussa.

 

Machinery Group Oy on kansainvälinen suomalainen monialakonserni. Vuonna 1911 perustettu suomalainen perheyritys toimii kotimaan lisäksi Baltiassa. Konserniin kuuluvat Machinery Oy, jonka toimialaan kuuluvat koneiden ja laitteiden sekä teknisten tarvikkeiden maahantuonti, markkinointi, asennus, korjaus- ja huoltopalvelut; sekä teollisuuden kunnossapito; leluja ja pelejä maahantuova AMO Oy; sekä uusia ja käytettyjä metallintyöstökoneita myyvä Tampereen Konepalvelu Oy. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla; tytäryhtiöitä on Tallinnassa, Riiassa ja Vilnassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2008 oli 138 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli noin 250. www.machinery.fi

Ilmarinen on Suomen suurin työeläkeyhtiö vakuutettujen määrällä mitaten. Ilmarinen on myös suurin yrittäjien eläkevakuuttaja. Ilmarisen tehtävänä on pitää huolta yhtiössä vakuutettujen työntekijöiden ja yrittäjien lakisääteisestä työeläketurvasta sekä tulevien eläkkeiden katteena olevasta sijoitusomaisuudesta. Ilmarisen hoidossa on noin 480 000 työntekijän ja 53 000 yrittäjän eläketurva. Yhtiön maksutulo vuonna 2008 oli noin 3,3 miljardia euroa. Eläkkeinä Ilmarinen maksoi 2,7 miljardia euroa lähes 274 000 eläkkeensaajalle. Kaikkiaan Ilmarinen vastaa yli 800 000 ihmisen eläketurvasta. www.ilmarinen.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Pääomasijoituksia tarvitaan kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Sijoituskohteet voivat olla kaikilta toimialoilta. Yhtiö sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa, enintään puolella sijoitettavasta pääomasta ja omistuksesta. Yhtiön voimassaolevat sijoitukset ovat noin 600 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

– konsernijohtaja Janne Timonen, Machinery Group Oy,
janne.timonen (at) machinery.fi

– rahoituspäällikkö Matti Leppänen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen,  puh. 010 284 3847, matti.leppanen (at) ilmarinen.fi

– johtaja Kimmo Viertola, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 050 309 2734, kimmo.viertola (at) teollisuussijoitus.fi