Teollisuussijoitus ja Merlin Biosciences yhteistyöhön – Kansainvälistä rahoitusta suomalaisille bioalan yrityksille

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Lehdistötiedote 12.6.2003

Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Merlin Biosciences Ltd ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on saada suomalaisille bioalan yrityksille ulkomaista riskirahoitusta ja kansainvälistä osaamista liiketoiminnan kehittämiseen.

Teollisuussijoitus on antanut 10,0 miljoonan euron sijoitussitoumuksen Merlinin hallinnoimaan Merlin Biosciences Fund III LP -rahastoon. Rahaston sijoituskohteet ovat eurooppalaisia eri kehitysvaiheissa olevia bioalan yhtiöitä. Merlinin tavoitteena on kerätä uuteen rahastoon 200 miljoonaa euroa vuoden loppuun mennessä. Merkittäviä jo mukana olevia sijoittajia ovat Euroopan investointirahasto ja saksalainen WestLB AG. Yhteistyön tavoitteena on, että Merlin sijoittaa suomalaisiin bioalan yhtiöihin ja pyrkii lisäksi saamaan sijoituskumppaneiltaan rinnakkaissijoituksia Suomeen.

Merkittävä osa Teollisuussijoituksen ja Merlinin yhteistyötä on Merlinin päätös perustaa Suomeen toimisto kuluvan vuoden syksyn aikana. – Fyysinen läsnäolo vahvistaa merkittävästi mahdollisuuksiamme tuoda kansainvälistä kokemusta suomalaisten bioalan yhtiöitten käyttöön, toteaa Merlin Biosciences Ltd:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja, professori Sir Cristopher Evans.

Merliniä kiinnostaa hyvät yhtiöt, jotka voivat menestyä kansainvälisesti. Merlinin strategiana on toimia johtavana sijoittajana. Merlin on jo arvioimassa suomalaisia sijoitusmahdollisuuksia. Merlin toimii Teollisuussijoituksen neuvonantajana bioalan hankkeissa.

– Suomalaisten bioalan yhtiöiden riskirahoituksen tarve on lähivuosina niin mittava, että sitä ei kotimaisista lähteistä pystytä hoitamaan. Riskirahoituksen lisäksi suomalaisille bioalan hankkeille on erittäin tärkeätä saada käyttöönsä kansainvälistä osaamista, jotta mahdollisimman monet suomalaiset innovaatiot löytävät tiensä maailman markkinoille, toteaa Teollisuussijoituksen toimitusjohtaja Juha Marjosola.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion kokonaan omistama pääomasijoitusyhtiö, jonka tavoitteena on edistää kotimaisten kasvuyritysten rahoitusta. Teollisuussijoitus toimii sekä rahastosijoittajana että tekee suoria sijoituksia kohdeyrityksiin. Valtion sijoitukset yhtiöön ovat 269,9 miljoonaa euroa (31.5.2003).

Merlin Biosciences Ltd on yksi johtavista eurooppalaisista bioalalle sijoittavista hallinnointiyhtiöistä. Se hallinnoi yhteensä kolmea rahastoa, jotka vastaavat yli 400 miljoonan euron varallisuutta. Merlin on toimintansa aikana tehnyt sijoituksia yhteensä 24 bioalan yhtiöön. Merlinillä on toimipiste Lontoossa, Cambridgessä, Luxemburgissa, Frankfurtissa sekä Münchenissä. www.merlin-biosciences.com

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Marjosola
Suomen Teollisuussijoitus Oy
puhelin (09) 6803 6811 tai matkapuhelin 050-62 636

General Partner Mark Clement
Merlin Biosciences Ltd
puhelin +44 (0)20 7811 4004 tai matkapuhelin +44 (0)77 7190 2811

Associate Samantha Axtell
Merlin Biosciences Ltd
puhelin +44 (0)20 7811 4002 tai matkapuhelin +44 (0)77 6676 1252