Teollisuussijoitus ja ruotsalainen Karolinska Development sijoittavat 1,5 milj. euroa lääkekehitysyhtiö BioCis Pharmaan

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy ja ruotsalaisen Karolinska Institutet Holding Ab:n pääomasijoitusyhtiö Karolinska Development III AB ovat sijoittaneet yhteensä 1,5 miljoonaa euroa tulehdus-, allergia- ja syöpälääkkeitä kehittävään BioCis Pharma Oy:öön. Sijoitus on samalla Karolinska Developmentin ensimmäinen pääomasijoitus suomalaiseen bioalan yritykseen.

BioCis Pharma Oy:n asiakkaita ovat ihotauteihin ja syövän hoitoon keskittyneet lääkeyritykset. Yhtiön cis-urokaanihappoon perustuva tuoteperhe on laaja. Ensimmäiset tuotteet ovat kehitteillä ihon tulehdussairauksiin kuten allergiseen ihottumaan ja psoriaasiin, sekä iholla esiintyviin syövän esiasteisiin, ihosyöpiin ja virtsarakonsyöpään.

– Käytämme sijoituksen tuotekehitykseen. Tavoitteena on käynnistää ensi vuoden alussa ensimmäinen kliinisen vaiheen tutkimus eli testaamme tuotettamme terveillä vapaaehtoisilla ja potilailla, kertoo BioCis Pharman toimitusjohtaja Lasse Leino.

– Markkinoimme tuotteitamme globaalisti ja neuvottelemme paraikaa usean tahon kanssa mahdollisesta kaupallisesta yhteistyöstä, Leino jatkaa.

– BioCis Pharma sopii hyvin Karolinska Developmentin terveysalan sijoitussalkkuun ja uskomme, että kansainvälisistä verkostoistamme ja strategisesta toimialaosaamisestamme on paljon hyötyä BioCis Pharmalle, kertoo sijoitusjohtaja Lennart Hansson Karolinskasta.

– Kilpailijoita turvallisemman ja vähemmän sivuvaikutuksia aiheuttavan tuotteen lisäksi BioCis Pharman vahvuuksia on yhtiön virtuaalinen, tehokkaalla kulurakenteella toimiva organisaatio. Kokeneen ulkomaisen sijoittajan osallistuminen suomalaisen lääkekehitysyhtiön rahoitukseen on myös myönteinen viesti, perustelee Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Leila Ylikahri.

Turkulainen BioCis Pharma Oy on perustettu vuonna 2003 ja sillä on tällä hetkellä kolme työntekijää.

BioCis Pharma Oy on innovatiivinen lääkekehitysyhtiö, jonka kehittämät lääkkeet perustuvat uuteen lääkevaikutusmekanismiin. BioCis Pharma tavoittelee merkittäviä lääkemarkkinoita tulehdus-, allergia- ja syöpäsairauksien hoidossa. Yhtiön ensimmäisiä tuotteita kehitetään paikallisesti käytettäväksi esimerkiksi iholla. www.biocis.com

Karolinska Development III AB sijoittaa alkuvaiheessa oleviin terveysalan yrityksiin, jotka perustuvat huippuinnovaatioihin. Sijoitusyhtiö hallinnoi kolmessa sijoitussalkussaan yli 40 yritystä, tavoitteenaan kehittää niitä aktiivisen omistamisen ja johtamisen avulla. Varhaisten sijoitusten ja operatiivisen liiketoiminnan avulla Karolinska Development edistää kohdeyritystensä huippuinnovaatioiden kaupallistamista ja sitä kautta ihmisen terveyttä. www.karolinskadevelopment.ki.se

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta. Kohteena ovat kaikki toimialat. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 430 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Lasse Leino, BioCis Pharma Oy,
matkapuh. 040 849 4694, lasse.leino(at)biocis.com

sijoituspäällikkö Leila Ylikahri, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
matkapuh. 050 357 7053, leila.ylikahri(at)teollisuussijoitus.fi

sijoitusjohtaja Lennart Hansson, Karolinska Development III AB,
matkapuh. +46 (0)706 310 031, lennart.hansson(at)kab.ki.se