Teollisuussijoitus ja Tutor Invest sijoittivat digitalkkaripalveluja tarjoavaan LiLLi Groupiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Tutor Invest ovat tehneet sijoituksen digitalkkaripalveluja kuluttajille tarjoavaan LiLLi Group Oy:öön. LiLLin digitalkkari on henkilö, joka tulee kotiin antamaan henkilökohtaista apua digilaitteiden kanssa.

Kuluttajat voivat tilata LiLLin digitalkkarin kuljettamaan ja asentamaan digitaaliset laitteet kotiinsa sekä opastamaan niiden käytössä. Tietokoneen ja sen ohjelmistojen, tietoturvan, laajakaistayhteyden ja digitelevision opastuksen lisäksi yhtiö tarjoaa kotikäyttäjille helpdesk-palvelua myöhemminkin sekä tietokoneiden kunnon ja käytettävyyden arviointia ja huoltoa. Viime syksystä lähtien yhtiö on tarjonnut myös kodinturvalaitteiden asennusta ja ylläpitoa.

– Nyt saadulla pääomalla LiLLi laajentaa palvelutarjontaansa maantieteellisesti ja uusille palvelualoille. Tänä vuonna LiLLin asennus- ja käyttöönottopalvelujen määrä nostetaan moninkertaiseksi viimevuotiseen verrattuna, kertoo LiLLin toimitusjohtaja Juha Stenberg.

– Digikotimarkkinat kasvavat nopeasti. LiLLin monipuoliset ja asiantuntevat palvelut tuodaan kuluttajille suoraan kotiin varmistamaan osaltaan digilaitteistojen tarkoituksenmukainen ja turvallinen toiminta sekä helpottamaan laitteistojen käyttöönottoa ja huoltoa, sanoo Tutor Investin toimitusjohtaja Pekka Sillanaukee.

Teollisuussijoituksen sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola uskoo LiLLin kasvumahdollisuuksiin:

– Palvelu muodostuu tulevaisuudessa yhä keskeisemmäksi kilpailutekijäksi kodinkoneliikkeiden välisessä kilpailussa. Digitalkkaripalveluihin ulotettava kotitalousvähennys tulee varmasti myös lisäämään kysyntää.

LiLLi toimii yhteistyössä kodinkoneita myyvien Mustan Pörssin, Veikon Koneen, Expert ASA:n ja Stockmannin sekä kodinturvayhtiö G4S:n (aiemmin Falck) kanssa. Laitteiden hankinnan yhteydessä asiakas voi tilata palvelut kotiinsa avaimet käteen -periaatteella.

Helsinkiläinen LiLLi Group Oy aloitti toimintansa vuonna 2005 ja sillä on tällä hetkellä valtakunnallinen franchise-kumppaniverkosto 25 kaupungissa. Vastaavia yrityksiä muualla Suomessa tai Pohjoismaissa ei vielä ole. 

LiLLi Group Oy on yksityinen palveluyritys, joka virittää viihde-elektroniikaa ja tietotekniikan tuotteet toimiviksi ratkaisuiksi. Asennamme laitteet, opastamme käytössä ja ratkaisemme mahdolliset ongelmat. Yhdessä yhteistyökumppaneittemme kanssa tuotamme kilpailukykyisiä kokonaisuuksia asiakkaillemme helpottaaksemme heidän siirtymistään digitaalisten laitteiden käyttäjiksi. Visiomme on olla luotettavin, osaavin ja asiakaslähtöisin digitaalisen kodin ja siihen liittyvien palveluiden mahdollistaja. www.lilli.fi

Tutor Invest on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka on erikoistunut rahoittamaan pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Tutor Invest sijoittaa teknologia- ja palveluyrityksiin, joilla on innovatiivisia tuotteita kasvavalle kansainväliselle markkinasektorille ja joilla on pätevä ja sitoutunut johto. Tutor Invest osallistuu rahoittamansa yrityksen strategiseen suunnitteluun ja auttaa yritystä strategian toteuttamisessa ja kansainvälistymisessä. Tutor Invest hallinnoi pääomia MedTech Rahasto Ky:ssä, jonka sijoitustoiminta painottuu hyvinvoinnin ja terveydenhuollon palvelu- ja teknologiayhtiöiden rahoittamiseen. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa ja Sotkamossa. www.tutorinvest.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yhtiö sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa, kaikille toimialoille. Teollisuussijoituksen sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 470 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

 

Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Juha Stenberg, LiLLi Group Oy,
puh. 0400 575 579, juha.stenberg (at) lilli.fi

– toimitusjohtaja Pekka Sillanaukee, Tutor Invest,
puh. 040 833 1313, pekka.sillanaukee (at) tutorinvest.com

– sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola, Suomen Teollisuussijoitus Oy, puh. 0400 611 563 , heini.noronen-juhola (at) teollisuussijoitus.fi