Teollisuussijoitus ja Veritas Eläkevakuutus sijoittavat Multitouchiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus ja Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritas sijoittavat yhteensä 2 miljoonaa euroa monikosketusnäyttöjä kehittävään Multitouch Oy:hyn. Sijoitus kohdistuu kasvun kiihdyttämiseen vahvistamalla yhtiön myynti- ja markkinointiresursseja sekä kansainvälisiä toimintoja. Yhtiön aikaisemmat omistajat, sen perustajajäsenet ja aloitusrahasto Vera, jatkavat omistajina.

Vuonna 2007 perustettu Multitouch kaupallistaa isoja monikosketusnäyttöjä ja niihin liittyvää teknologiaa.  Näytöt ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja, ja niillä luodaan vaikuttavia ja interaktiivisia palveluja muun muassa vähittäiskaupoissa, julkisissa tiloissa ja tapahtumissa. Kosketusnäytöt ovat vahvistuva trendi kuluttajaelektroniikan laitteissa ja kysynnän uskotaankin moninkertaistuvan parin vuoden kuluessa. Multitouch on kasvanut nopeasti, ja sillä on asiakkaita jo yhteensä 40 maassa.

”Pääomasijoitus tukee strategiaamme kasvaa aidosti kansainväliseksi toimijaksi interaktiivisten kosketusnäyttöjen toimittajana USA:n lisäksi myös Aasian voimakkaasti kasvavilla markkinoilla. Lisäksi jälleenmyyjiemme määrä tulee kasvamaan merkittävästi”, sanoo Petri Martikainen, Multitouch Oy:n toimitusjohtaja. 

”Multitouch on lyhyessä ajassa pystynyt luomaan tuoteportfolion ja aseman markkinoilla, joiden uskomme kasvavan voimakkaasti lähivuosina. Tämä on osoitus paitsi yhtiön teknologian edistyksellisyydestä myös henkilökunnan osaamisesta ja sitoutuneisuudesta. Seuraavaan kasvuvaiheeseen pääsy edellyttää yhtiöltä lisäinvestointeja, joita olemme tukemassa tämän sijoituksen myötä”, sanoo sijoituspäällikkö Juha Lehtola Teollisuussijoituksesta.

”Ihmiset ovat oppineet vaatimaan yhä intuitiivisempia käyttöliittymiä ja kokonaisvaltaisempia käyttäjäkokemuksia. Multitouchin monikosketusnäyttö mullistaa tietojen ja kokemusten jaon. Multitouchin kansainvälinen menestystarina on vasta alkuvaiheessa ja odotuksemme ovat korkealla”, sanoo Staffan Sevón Veritaksesta.


Lisätietoja:

Petri Martikainen, toimitusjohtaja, Multitouch
puh: 050 5500 666, sähköposti: petri@multitouch.fi

Juha Lehtola, sijoituspäällikkö, Teollisuussijoitus
puh: 040 0647 671, sähköposti: juha.lehtola@teollisuussijoitus.fi

Staffan Sevón, sijoitusjohtaja, Veritas Eläkevakuutus 
puh: 010 55010, sähköposti: staffan.sevon@veritas.fi

 

MultiTouch Oy valmistaa pöytä- ja seinäkokoisia monikosketusnäyttöjä. Näyttöjä voi käyttää yhtäaikaisesti moni käyttäjä molemmilla käsillään. Kosketusnäyttöjen käyttö lisääntyy hyvin nopeasti. MultiTouchin tavoitteena on tarjota tärkeimmät ratkaisut suuriksi monikosketusnäyttöjärjestelmiksi. MultiTouchin näyttöjä käytetaään jo yli 30 maassa eri puolilla maailmaa. Niitä käytetään eri tarkoituksiin esimerkiksi vähittäiskaupoissa, mainonnassa, näyttelyissä, museoissa, opetuksessa ja muotoilussa. MultiTouch myy tuotteitaan sekä suoraan että kansainvälisen partneriverkostonsa kautta. MultiTouchin pääkonttori on Helsingissä. Muut toimistot ovat Yhdysvalloissa New Yorkissa ja Kalifornian Santa Clarassa. Yksityisesti omistettu yritys on perustettu vuonna 2007. www.multitouch.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Yhtiö sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa, enintään puolella sijoitettavasta pääomasta ja omistuksesta. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yli 670 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Veritas Eläkevakuutus on työeläkevakuuttamisen kasvava ammattilainen, jonka toiminta perustuu henkilökohtaiseen kontaktiin asiakkaan kanssa. Veritas on jo vuodesta 1962 tarjonnut asiantuntevaa palvelua työeläkkeisiin ja työhyvinvointiin liittyvissä asioissa. Lisätietoa Veritas Eläkevakuutuksesta osoitteessa www.veritas.fi.