Teollisuussijoitus sijoittaa kolme miljoonaa euroa brittiläisen DN Capitalin Global Venture Capital III LP -rahastoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Teollisuussijoitus on tehnyt kolmen miljoonan euron sijoitussitoumuksen brittiläisen DN Capitalin Global Venture Capital III LP –rahastoon. DN Capital sijoittaa siemen-, alku- ja kasvuvaiheen yrityksiin digitaalisen median, sähköisen kaupankäynnin, ohjelmisto- ja mobiilisovellusten alueella. Sen maantieteellinen fokus kattaa Euroopan (erityisesti UK, Saksa, Pohjoismaat) ja Yhdysvallat. Tyypillinen ensisijoitus on 250 000 eurosta 10 miljoonaan euroon.

DN Capital hallinnoi kolmea rahastoa. Sen hallinnoitavat varat ovat yhteensä 170 miljoonaa euroa. Global Venture Capital III –rahaston kokonaispääoma on tällä hetkellä lähes 80 miljoonaa euroa.

“Kannustamme kansainvälisiä sijoittajia tutustumaan suomalaisiin kasvuyrityksiin rahastosijoitustemme kautta. DN Capital tarjoaa kohdeyrityksilleen kansainvälistä osaamista ja verkostoja toimien Lontoosta, Berliinistä ja Piilaaksosta käsin. DN Capitalin tiimillä on paljon kokemusta teknologiayritysten kansainvälistymisestä”, sanoo johtaja Anne Riekki Teollisuussijoituksesta.

“Suomi on yksi Euroopan tärkeimmistä start-up –markkinoista. Aloitamme innolla tutustumaan suomalaisiin kasvuyrityksiin. Etsimme yrittäjiä, jotka haluavat tulla johtaviksi toimijoiksi ohjelmisto- ja mobiilialoilla. Voimme olla yrityksille avuksi muun muassa rekrytoinneissa, liiketoiminnan kehittämisessä ja kansainvälistymisessä. Suomi sopii hyvin strategiaamme”, sanoo toimitusjohtaja Nenad Marovac DN Capitalista.

DN Capitalilla on tällä hetkellä yli 30 sijoituskohdeyhtiötä, esimerkiksi Shazam, Windeln.de ja viimeaikainen sijoitus Avegant.

Lisätietoja:

Johtaja Anne Riekki, Teollisuussijoitus, sähköposti: anne.riekki@teollisuussijoitus.fi, puh: +358 50 337 4434

Toimitusjohtaja Nenad Marovac, DN Capital, Nenad@dncapital.com

 

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen hallinnoitavat varat ovat noin 895 milj. euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 515 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 henkilöä. Lisätietoja: www.teollisuussijoitus.fi ja @TesiFII.