Teollisuussijoitus sijoittajaksi siemen- ja käynnistysvaiheen Tamseed Ky -rahastoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus on mukana Pirkanmaalla toimintansa aloittavassa uudessa Tamseed Ky – pääomasijoitusrahastossa. Rahasto sijoittaa puhtaasti vain siemen- ja käynnistysvaiheen yrityksiin. Rahastoa hallinnoi espoolainen Innofinance, joka laajentaa nyt toimintansa Tampereelle. Rahastoa koskeva sopimus allekirjoitettiin Tampereella tiistaina 29. lokakuuta.

Tamseedin sijoitussitoumukset ovat ensimmäisen kierroksen jälkeen 5,6 miljoonaa euroa, mistä Teollisuussijoituksen osuus on 1 miljoonaa euroa. Tavoitteena on yhteensä noin 10 miljoonan euron sijoitussitoumukset.

– Tamseed täyttää osaltaan pääomasijoitusmarkkinoilla olevaa aukkoa. Vahva julkinen rahoitusinfrastruktuuri tuottaa markkinoille runsaasti yritysaihioita. Niiden on kuitenkin vaikea kasvaa potentiaalisiksi rahoituskohteiksi kasvuyrityksiin sijoituksia tekeville pääomasijoittajille. Nykyinen markkinatilanne ei kannusta sijoittajia ottamaan riskejä alkavien yritysten kanssa, Innofinance Oy:n toimitusjohtaja Martti Hintikka toteaa.

Innofinancen yhteistyökumppanina Pirkanmaalla toimii pääomasijoitusyhtiö Sentio Invest Oy. Innofinance ja Sentio ovat sopineet strategisesta yhteistyöstä, mikä vahvistaa koko alueen pääomasijoitustoimintaa. Sentio tulee keskittymään kasvuvaiheen yrityksiin sekä yritysjärjestelyihin ja Innofinance alkaviin yrityksiin.

Teollisuussijoituksen lisäksi Tamseedin sijoittajia ovat Pohjola-konserni, Sitra ja Pikespo.