Teollisuussijoitus sijoitti 6,6 miljoonaa euroa lasiteknologiayhtiö Glastoniin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy on tehnyt 6,6 miljoonan euron sijoituksen Glaston Oyj Abp:hen. Glaston on kansainvälinen lasiteknologiayhtiö ja toimialansa edelläkävijä.

Glastonin asiakkaita ovat rakennus-, laite-, kaluste- ja autoteollisuudelle lasituotteita toimittavat lasinjalostajat; arkkitehtuuri, aurinkoenergian tuottajat sekä autoteollisuus.

Yhtiö valmistaa koneita, joilla lasi jalostetaan turvalasiksi lämmön avulla. Glastonin tuotevalikoima kattaa tasokarkaisu-, taivutus-, taivutuskarkaisu- ja laminointikoneet, sekä myös lasin esikäsittelykoneet lasin leikkauksesta ja porauksesta aina reunan käsittelyyn ja hiontaan. Yhtiö tarjoaa myös lasinjalostuskoneiden huoltopalveluja.

– Voimakkaimmin lasimarkkinat kasvavat Kiinassa ja muualla Aasiassa samoin kuin Etelä-Amerikassa. Energiatehokkaiden lasien käytön yleistyminen on meille mahdollisuus, ja uskomme myönteisen kehityksen jatkuvan aurinkoenergiamarkkinoilla. Kehitämme palveluliiketoimintaamme jatkuvasti, Glastonin toimitusjohtaja Arto Metsänen kertoo.

– Kiinnostavaa Glastonissa ovat erityisesti sen vahva markkina-asema sekä mahdollisuudet tulevaisuuden aurinkoenergiassa, kommentoi sijoitusjohtaja Antti Kummu Teollisuussijoituksesta.

Glastonin päätoimipaikka sijaitsee Tampereella. Yhtiöllä on tuotantoa Suomen lisäksi Italiassa, Brasiliassa ja Kiinassa, sekä yli 20 asiakaspalvelupistettä eri puolilla maailmaa. Yhtiössä työskenteli vuoden 2009 lopussa noin 1 200 ammattilaista. Konsernin liikevaihto vuonna 2009 oli 152 milj. euroa.


Glaston Oyj Abp
on kasvava ja kansainvälinen lasiteknologiayhtiö. Yhtiö on lasinjalostuskoneiden globaali markkinajohtaja ja kokonaistoimittaja asiakkaillensa. Sen tuotevalikoima ja palveluverkosto ovat alansa laajimmat. Glastonin tunnetut brändit ovat Bavelloni esikäsittelykoneissa ja -työkaluissa, Tamglass ja Uniglass turvalasikoneissa sekä Albat+Wirsam Software lasialan ohjelmistoissa. Glastonin osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingin Mid Cap -listalla. www.glaston.net

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Yhtiö sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat noin 640 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Arto Metsänen, Glaston Oyj Abp,
puh. 010 500 6100, arto.metsanen (at) glaston.net

– sijoitusjohtaja Antti Kummu, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
matkapuh. 050 432 4486, antti.kummu (at) teollisuussijoitus.fi