Teollisuussijoitus sijoitti 9,4 miljoonaa dollaria Balderton Capital V -rahastoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Teollisuussijoitus on tehnyt 9,4 milj. dollarin sijoitussitoumuksen Balderton Capitalin hallinnoimaan Balderton Capital V -pääomasijoitusrahastoon. Rahaston koko on 305 milj. dollaria. Balderton Capital hallinnoi varoja noin 2,2 miljardin dollarin arvosta viidessä rahastossaan.

Balderton sijoittaa eurooppalaisiin varhaisen vaiheen ja kasvuvaiheen teknologiayhtiöihin. Rahaston painopisteenä ovat sähköinen kaupankäynti, kuluttajavetoinen internet ja ohjelmistot.

Teollisuussijoituksen tavoitteena on kansainvälisillä rahastosijoituksilla kiinnittää ulkomaisten sijoittajien huomio suomalaisiin kasvuyrityksiin. Balderton tarjoaa kohdeyhtiöilleen pääoman lisäksi kansainvälistä osaamista sekä laajat kontaktiverkostot. Baldertonin sijoitustiimin jäsenten aiempi kokemus miljardiluokan yhtiöiden perustajina sekä kansainvälisen rahoitusalan johtopaikoilta auttaa yrittäjiä rakentamaan korkean potentiaalin globaaleja yrityksiä.

”Balderton on yksi Euroopan merkittävimmistä ja tunnetuimmista teknologiasijoittajista. Baldertonilla on pääomia ja osaamista kehittää kohdeyrityksiä pitkäjänteisesti. Odotamme, että Balderton kykenee viemään kohdeyrityksiään menestyksekkäästi esimerkiksi Yhdysvaltoihin”, sanoo sijoitusjohtaja Tapio Passinen Teollisuussijoituksesta.

”Baldertonin tavoitteena on olla johtava eurooppalaisiin kasvuyrityksiin sijoittava pääomasijoitusrahasto. On hienoa saada Teollisuussijoitus mukaan sijoittajaksi rahastoomme. Uskomme, että löydämme Suomesta laadukkaita sijoitusmahdollisuuksia. Tulemme viettämään entistä enemmän aikaa Suomessa etsien uusia kasvuyrityksiä, joihin voisimme sijoittaa”, sanoo Daniel Waterhouse Balderton Capitalista.

Balderton Capital on viimeisen kymmenen vuoden aikana sijoittanut yli 100 kasvuyritykseen. Aiempia sijoituskohteita ovat mm. Betfair (listattu Lontoon pörssiin, markkina-arvo 1,9 miljardia dollaria), LoveFilm (ostajana Amazon), MySQL (ostajana Sun Microsystems), NaturalMotion (ostajana Zynga) ja Yoox (listattu Milanon pörssiin, markkina-arvo 2 miljardia dollaria). Baldertonin tämänhetkisessä sijoitussalkussa on monia eurooppalaisia lupauksia, kuten Housetrip, Kobalt, Lyst, Scytl, Talend, Tictail, Wonga ja Wooga.


Lisätietoja:

Tapio Passinen, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy
+358 40 840 3681, tapio.passinen@teollisuussijoitus.fi

Carmen Murray, Powerscourt (Balderton Capitalin viestintäkonsultti)
+44 20 7324 0496, carmen.murray@powerscourt-group.com


Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen hallinnoitavat varat ovat noin 895 milj. euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 515 yritystä, jotka työllistävät yhteensä noin 50 000 henkilöä. Lisätietoja: www.teollisuussijoitus.fi ja @TesiFII.

Balderton Capital on yksi Euroopan suurimmista teknologiasijoittajista, joka etsii ja auttaa lahjakkaita yrittäjiä rakentamaan menestyviä yrityksiä. Balderton toimii Lontoosta käsin ja sen hallinnoimat varat ovat 2,2 miljardia dollaria. Vuodesta 2000 lähtien Balderton on sijoittanut yli 100 yritykseen Euroopassa. Lisätietoja: www.balderton.com ja @Balderton.