Teollisuussijoitus sijoitti Meshcomiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomen Teollisuussijoitus Oy on tehnyt siemenrahoitusohjelmassaan päätöksen sijoittaa Meshcomiin, vuonna 2004 perustettuun mesh-verkkoteknologiaa ja -tuotteita tarjoavaan yritykseen.

Meshcomin kehittämä teknologia mahdollistaa helppokäyttöiset, luotettavat ja hinnaltaan kilpailukykyiset tuotteet kannettaville tietokoneille, tukiasemille, PDA-laitteille sekä älypuhelimille. Meshcom on laajentanut 80-luvulla alkanutta tutkimusta hyödyntääkseen sitä kulutuselektroniikan parissa. "Täydellinen mesh tulee yhdistämään laitteet ja ihmiset yhteen kaikkialla läsnäolevaan kommunikaatioverkkoon", Meshcomin toimitusjohtaja ja perustaja Miska Kaipiainen jatkaa, "Sinne Meshcom on menossa". Meshcomin innovatiivinen teknologia ja tuotteet tullaan julkaisemaan vuoden 2006 ensimmäisen puoliskon aikana.

"Meshcom on hyvä esimerkki suomalaisesta keihäänkärkiteknologiasta langattomalla alueella. Meillä on hyvä syy uskoa, että tämä on tulevaisuuden kasvumarkkina ja Meshcomin ajoitus on oikea sen hyödyntämiseen", sanoo sijoituspäällikkö Antti Kummu Suomen Teollisuussijoituksesta.

"Olemme tyytyväisiä, että saimme sijoitusalan ammattilaisia auttamaan yhtiön rakentamisessa", sanoo Miska Kaipiainen. "Olemme kehittäneet tuotteen ja meillä on näyttö konseptin toimivuudesta. Rahoitus tullaan käyttämään tuotteistukseen ja yrityksen koon kasvattamiseen, jotta voimme esitellä parhaat ja kilpailukykyisimmät tuotteet orastavilla mesh-markkinoilla. Aiomme pysyä eturintamalla kehittämällä teknologiaa eteenpäin – käyttäjiä ja markkinoita kuuntelemalla."


Meshcom Technologies Oy
on langatonta mesh-teknologiaa kehittävä yritys, joka on erikoistunut tämän kehitykseen, suunnitteluun ja myyntiin. Meshcom tarjoaa edistyksellistä teknologiaa ja tuotteita laitevalmistajille, järjestelmäintegraattoreille, teollisuuden alan toimijoille sekä operaattoreille. Meshcom on suomalainen, Helsingissä toimiva yritys. www.meshcom.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion omistama, kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalalla toimiva pääomasijoitusyhtiö. Vuonna 1995 perustettu yhtiö sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus on Suomen johtava siemenrahoittaja. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 300 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

Sijoituspäällikkö Antti Kummu, (09) 6803 6835 ja antti.kummu@teollisuussijoitus.fi