Teollisuussijoitus sijoitti mobiili-tv-teknologiaa kehittävään Axel Technologiesiin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Mobiili-tv-teknologiaa kehittävä Axel Technologies Oy on saanut yli miljoonan euron pääomasijoituksen Nexit Ventures Oy:ltä ja Suomen Teollisuussijoitus Oy:ltä, joka on sijoittanut yhtiöön myös aikaisemmin. Axel Technologiesin tuotekehitystä ovat aiemmin rahoittaneet joukko yksityissijoittajia ja Tekes.

Pääomasijoitus mahdollistaa Axel Technologiesin henkilöstön lisäämisen ja vahvistaa kansainväliseen kasvuun vaadittavaa toimituskykyä, myyntiä ja markkinointia. Yrityksen tavoitteena on tämän vuoden aikana kaksinkertaistaa työntekijöidensä määrä nykyisestä 12 henkilöstä.

– Mobiili-tv-markkinat kehittyvät nyt todella nopeasti, minkä vuoksi tarvitsemme lisää henkilöstöä ja kansainvälistä mobiilialan liiketoimintaosaamista viemään teknologiaamme maailmalle, toimitusjohtaja Petri Kalske Axel Technologies Oy:stä kertoo.

Kaupalliset DVB-H-pohjaiset digitaaliset mobiili-tv-palvelut käynnistyvät Euroopassa tänä vuonna ja vuonna 2010 arvioidaan myytävän jo yli 60 miljoonaa DVB-H-standardia tukevaa matkapuhelinta. Axel Technologies Oy:n kilpailuetu rakentuu usean vuoden kokemukseen digitaalisesta televisioteknologiasta.

– Axel Technologiesin tekniikka mahdollistaa mobiili-tv:n tulemisen jokaiseen taskuun. Yritys kuuluu alan viiden kärkiyrityksen joukkoon maailmassa, ja se on jo toimittanut innovatiivisia ja kilpailukykyisiä mobiili-tv-ohjelmistoja kansainvälisille markkinoille, Nexit Ventures Oy:n partneri Pekka Salonoja sanoo.

– Axel Technologies on lupaava teknologiayritys, jota Teollisuussijoitus lähti rahoittamaan erittäin varhaisessa vaiheessa kolmisen vuotta sitten ja joka nyt siirtyy Nexitin vetämänä uuteen kehitys- ja kasvuvaiheeseen, kertoo johtaja Henri Grundstén Teollisuussijoituksesta.

Mobiili-tv:tä voi tulevaisuudessa katsoa myös muilla DVB-H-vastaanottoon soveltuvilla päätelaitteilla kuten mediasoittimilla, navigaattoreilla ja kämmentietokoneilla. Se mahdollistaa myös interaktiivisuuden tuomisen televisio- ja radio-ohjelmien yhteyteen.

Suomessa mobiili-tv:ssä on käytössä kahdenlaista tekniikkaa, operaattorien jo aiemmin käyttämää 3G-pohjaista ja vähitellen yleistyvää DVB-H-teknologiaa. Axel Technologies pystyy hyödyntämään molempia teknologioita. Yrityksen päätuote on Salmonstream-ohjelmisto, jonka avulla matkapuhelimeen voidaan toteuttaa DVB-H-standardin mukainen digitaalinen televisiopalvelu. Lisäksi yritys tarjoaa matkapuhelimiin televisiokäyttöliittymäohjelmistoa, joka tukee useita digitaalisia televisiostandardeja.


Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Petri Kalske, Axel Technologies Oy
puh. 0400 638 880, petri.kalske (at) axel.fi

– partneri Pekka Salonoja, Nexit Ventures Oy
puh. (09) 6818 910 ja 040 836 9034, pekka.salonoja (at) nexitventures.com

– johtaja Henri Grundstén, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 050 431 0840, henri.grundsten (at) teollisuussijoitus.fi


Axel Technologies Oy
on suomalainen mobiilitelevisioteknologioihin keskittyvä ohjelmistoyritys. Axel kuuluu DVB-H-standardiin pohjautuvien ohjelmistotuotteiden eturivin kehittäjiin maailmassa ja tekee läheistä yhteistyötä usean kansainvälisen piiri- ja laitetoimittajan kanssa. Axelin päätuotteet ovat mobiili-tv-toiminnallisuudesta vastaavaa middleware-ohjelmisto sekä operaattoreille suunnattu mobiili-tv-käyttöliittymäohjelmisto. Axelin yhteistyökumppaneita ovat muun muassa AMD ja Thon. www.axel.fi

Nexit Ventures Oy on uuden sukupolven langattomaan tieto- ja viestintäteknologiaan keskittynyt pääomasijoittaja. Globaaleille mobiilimarkkinoille vahvasti verkottunut Nexit Ventures on tehnyt useita irtautumisia Yhdysvalloissa, jossa on maailman merkittävimmät teknologiayhtiöiden yritysjärjestelyiden M&A-markkinat. Helsingissä, Tukholmassa ja Kalifornian Piilaaksossa toimiva Nexit Ventures sijoittaa pohjoismaisiin ja yhdysvaltalaisiin mobiilialan kasvuyrityksiin sekä tukee niiden kasvua ja kehitystä käytännönläheisellä otteella. Nexit Venturesin rahaston sijoittajien joukossa on useita teknologia-alan kansainvälisiä vaikuttajia ja menestyneitä yrittäjiä. www.nexitventures.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin spin off -hankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 430 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi