Teollisuussijoitus sijoitti Profitan uuteen rahastoon

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Pääomasijoitusyhtiö Profita Management Oy on perustanut uuden 54 miljoonan euron suuruisen valtakunnallisen pääomasijoitusrahaston. Profita III -rahasto tulee tekemään sijoituksia pieniin ja keskisuuriin yritysjärjestelyihin Suomessa.

Profita III rahastoon sijoittivat Eläkevakuutusyhtiö Varma, Nordea Pankki Suomi Oyj, Suomen Teollisuussijoitus Oy, Keskinäinen vakuutusyhtiö Eläke-Fennia, Aroinvest Oy ja Ingman Finance Oy Ab.

– Olemme hyvin tyytyväisiä, että saimme rahastoomme laajan joukon vahvoja kotimaisia sijoittajia, jotka luottavat pk-sektorin pääomasijoitusmahdollisuuksiin Suomessa, sanoo toimitusjohtaja Risto Jalonen.

– Profita Groupin laaja alueellinen verkosto tarjoaa myös yhteistyöyrityksille läheisen kumppanuuden, painottaa Jalonen

Profita III-rahaston sijoitukset keskittyvät johdon yritysostoihin (MBO/MBI), yritysjärjestelyihin, sukupolvenvaihdoksiin, toimialajärjestelyihin ja sekä pienten ja keskisuurten yritysten kasvuvaiheeseen. Rahasto toimii koko Suomessa ja aloittaa sijoitustoiminnan heti.

Profita Group on suomalainen pääomasijoittaja, joka tarjoaa oman pääoman ehtoisia rahoitus- ja omistusratkaisuja yritysjärjestelyissä, johdon yritysostoissa ja yritysten kasvutilanteissa. Profita Group hallinnoi rahastoissaan 200 miljoonan euron pääomia ja on omistajina noin 100 suomalaisessa yrityksessä, joiden liikevaihto on yli 900 miljoonaa euroa ja henkilöstö noin 6.000. Profita Groupin palveluksessa on 19 henkilöä Helsingissä, Turussa, Vaasassa ja Oulussa. Profita Groupilla on kokemusta pääomasijoittamisesta vuodesta 1987. Nykymuotoinen Profita Group muodostettiin vuoden 2005 lopulla kun Aboa Venture Management Oy, Teknoventure Management Oy ja Wedeco Management Oy ostivat enemmistön Nordea Capital Oy:stä.


Lisätietoja:

sijoituspäällikkö Anne Riekki, Suomen Teollisuussijoitus Oy
matkapuh. 050 337 4434, anne.riekki@teollisuussijoitus.fi

toimitusjohtaja Risto Jalonen, Profita Management Oy
matkapuh. 040 721 5557, risto.jalonen@profitagroup.fi