Tesi irtautuu sijoituksestaan puolijohdepioneeri Picosuniin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Maailman johtava puolijohdeteollisuuden sekä edistyneiden näyttöjen laitevalmistaja Applied Materials, Inc. ostaa suomalaisen Picosun Oy:n.

Espoossa ja Kirkkonummen Masalassa toimiva Picosun valmistaa ALD-ohutkalvoja (atomic layer deposition) tekeviä laitteita. Ilman ALD-ohutkalvoja tämän päivän puolijohdeteollisuutta ei olisi olemassa. Etenkin viime vuosien aikana Picosun on kasvanut nopeasti ja edennyt samalla uusiin asiakasryhmiin. Yhtiön toiminta jatkuu Suomessa, osana Applied Materialsin ICAPS (IoT, Communications, Automotive, Power and Sensors) -yksikköä.

Ennen yritysmyyntiä Picosunin pääomistaja oli Kustaa Poutiaisen family office Stephen Industries. Picosunin muita omistajia olivat mm. Ruth Oy ja Hannu Turunen sekä CapMan Growth -rahasto, First Fellow Partners ja Tesi (Suomen Teollisuussijoitus), jotka tekivät ensisijoituksensa yhtiöön vuonna 2019. Picosunin omistajiin kuului myös ALD-teknologian keksijä, Millennium-palkittu tohtori Tuomo Suntola.

On hienoa nähdä, että Picosun, ja siten merkittävä suomalainen keksintö, saa taakseen puolijohdeteollisuuden alan maailmanjohtajan. Kauppa osoittaa suomalaisen tekniikan tietotaidon olevan vahvaa ja potentiaalinen sijoituskohde globaalisti epävakaampinakin aikoina. Vaikka Tesi irtaantuu sijoituksestaan, jäämme seuraamaan yrityksen seuraavaa kasvuvaihetta erittäin toiveikkain mielin”, kommentoi kauppaa Miikka Salminen, sijoituspäällikkö Tesillä.

Lue lisää:

 

Lisätietoja:
Miikka Salminen, sijoituspäällikkö, kasvu- ja teolliset sijoitukset
miikka.salminen@tesi.fi
+358 40 535 4758

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,4 miljardia euroa. www.tesi.fi | @TesiFII