Tesi ja Ilmarinen sijoittavat GRK-konsernin kasvuun

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

”Sijoitus on tärkeä kansainvälistymis- ja kasvustrategiallemme. Olemme innoissamme sijoituksen tuomasta mahdollisuudesta vauhdittaa kasvuamme sekä kone- ja laiteinvestointien että yritysjärjestelyiden kautta. Sijoittajien mukana myös hallitusosaaminen vahvistuu ja saamme uusia tuulia johtamiseen”, kertoo GRK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Keijo Haavikko.

Vuonna 1983 perustettu Graniittirakennus Kallio keskittyi toimintansa alkupuolella kiinteistökauppoihin ja rakennuttamiseen. Toimintaa laajennettiin infraurakointiin (esimerkiksi sillat, moottoritiet ja eritasoliittymät) vuonna 2007 ja vähitellen siitä tuli GRK:n päätoimiala. GRK:n kasvu vauhdittui, kun vuonna 2010 palveluksessa aloitti 21 toimihenkilöä, joista tuli samalla yhtiön omistajia. Ennen Tesin ja Ilmarisen mukaan tuloa GRK on ollut työntekijöidensä kokonaan omistama yhtiö.

GRK-konserni on kasvanut nopeasti ja kannattavasti vuodesta 2010 eteenpäin. Pääosa kasvusta on tullut orgaanisesti. Strategisiin painopisteisiin kuuluvat toimintojen jatkuvuuden varmistaminen, kannattavan kasvun luominen sekä aseman vahvistaminen Suomessa ja lähialueilla. Kasvua haetaan sekä olemassa olevien että uusien toimialojen kautta, maantieteelliset rajat ylittäen. Vuoden 2018 alkupuolella toteutettiin ensimmäinen suurempi liiketoimintakauppa, kun GRK osti Eltel Networks Oy:n rataliiketoiminnan Suomessa (Winco Oy). Rataliiketoiminta toi erinomaisen lisän GRK:n aikaisempaan palvelutarjontaan.

”Meille tärkeää on varmistaa toiminnan laadun jatkuva kehitys sekä henkilöstöstämme huolehtiminen nyt ja tulevaisuudessa. Yrityksen kasvun myötä voimme tarjota monipuolisia uusia uramahdollisuuksia sekä mahdollistaa ammattitaidon yhä laajemman kehittämisen”, toteaa GRK Oy:n toimitusjohtaja Teemu Lantto.

”GRK:n sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö ja johto tekivät vaikutuksen. Yhtiön rohkea ja välitön ilmapiiri sekä vahva halu kehittyä luovat edellytykset menestykselle myös tulevaisuudessa. Olemme erittäin iloisia päästessämme osaksi GRK:n kasvutarinaa”, sanoo Tesin sijoituspäällikkö Matti Kangas.

”GRK:n nopea ja kannattava kasvu on osoitus yhtiön toimintamallin toimivuudesta. Koko sijoitusmäärä käytetään yhtiön toiminnan kehittämiseen ja Ilmarinen on mielellään edesauttamassa GRK:n tulevaa kasvua”, toteaa salkunhoitaja Pekka Ahlajärvi Ilmarisesta.

Sijoituksen jälkeen Tesi ja Ilmarinen omistavat yhteensä noin 18 % yhtiöstä.

Lisätietoa:

GRK Oy, toimitusjohtaja Teemu Lantto, puh. 040 772 7271
Tesi, Matti Kangas, sijoituspäällikkö, matti.kangas@tesi.fi, puh. 050 377 3230
Ilmarinen, Pekka Ahlajärvi, salkunhoitaja, pekka.ahlajarvi@ilmarinen.fi, puh. 040 840 3199

  

GRK on innovatiivinen rakennusalan konserni, johon kuuluvat Suomessa toimivat Graniittirakennus Kallio Oy ja Winco Oy, Virossa toimiva GRK Infra AS sekä Ruotsin Infra Polar Ab. Ydinosaamiseen kuuluvat vaativien infrarakennushankkeiden toteuttaminen, suurten hankkeiden projektinjohto sekä laaja-alainen radanrakennusosaaminen. Konsernissa työskentelee yli 400 ammattilaista ja liikevaihto vuonna 2017 oli yli 200 miljoonaa euroa. www.grk.fi

Ilmarinen on asiakkaiden omistama työeläkeyhtiö. Tehtävämme on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme lähes 1,1 miljoonaan ihmisen eläketurvasta. Tulevia eläkkeitä varten vastuullamme on yli 46 miljardin euron sijoitusvarallisuus. Sijoitamme eläkevarat tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. www.ilmarinen.fi.

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,2 miljardi euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomen seuraavalle kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi / @TesiFII