Tesi on myynyt omistuksensa LeadDesk Oyj:ssa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä
LeadDesk logo

Valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy (”Tesi”) on myynyt tänään 3.6.2021 LeadDesk Oyj:n (”LeadDesk” tai ”Yhtiö”) osakkeensa nopeutetussa tarjousmenettelyssä rajatulle joukolle suomalaisia ja kansainvälisiä instituutiosijoittajia (”Osakemyynti”). Tesi myi yhteensä 527 735 osaketta, joka vastaa noin 10,02 prosenttia Yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä. Osakemyynnissä  osakekohtainen myyntihinta oli 23 euroa ja bruttomyyntitulot noin 12 miljoonaa euroa. Osakemyynnin jälkeen Tesi ei omista LeadDeskin osakkeita.

Tesi teki ensisijoituksen LeadDeskiin vuonna 2015 ja yhtiö pörssilistattiin vuonna 2019. Sen jälkeen osake on tuottanut sijoittajille yhteensä 244 prosenttia eilisellä päätöskurssilla laskien. Tesin omistusaikana LeadDeskin liikevaihto on kasvanut viidestä miljoonasta eurosta noin 14 miljoonaan euroon vuonna 2020.

LeadDesk on kasvanut vahvasti sekä orgaanisesti että yritysostoilla Suomessa ja kansainvälisesti. Yhtiön jatkuvan vuosilaskutuksen sopimuskanta kasvoi 45 prosenttia vuonna 2020. Pohjoismaiden johtavana asiakasjärjestelmien ohjelmistotalona LeadDeskillä on vahva asema jatkaa kansainvälistä SaaS-yrityksen kasvutarinaa.

”Tesin omistusaikana LeadDesk on onnistunut hienosti kasvattamaan liiketoimintaansa Euroopassa, mikä on oleellisesti auttanut myös yhtiön omistuspohjan kansainvälistymistä. LeadDeskillä on nyt loistava asema jatkaa kasvuaan nykyisen ammattitaitoisen johtotiiminsä kanssa. Olemme myös iloisia, että First North -markkinapaikka on osoittautunut toimivaksi ympäristöksi kasvuvaiheen venture capital -rahoitteisille yhtiöille”, sanoo Tesin suorista venture capital -sijoituksista vastaava johtaja Juha Lehtola.

Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ) Helsingin sivukonttori toimi järjestäjinä Osakemyynnissä.

 

Lisätietoja:

Juha Lehtola, johtaja, Venture capital -sijoitukset, Tesi

+358 400 647 671
juha.lehtola@tesi.fi

 

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 1,9 miljardia euroa. www.tesi.fi @TesiFII