Tesi osakkeenomistajaksi teknologiayhtiö Rocsoleen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Tesi on konvertoinut Venture Bridge -erikoissijoitusohjelmasta tehdyn vaihtovelkakirjalainan Rocsolen osakkeiksi ehtojen mukaisesti, tullen näin yritykseen omistajaksi.

Vuonna 2012 perustettu suomalainen Rocsole tuottaa teollisten prosessien leikekuvantamisteknologiaa, jonka käyttäjiin kuuluu maailman suurimpia öljy- ja kaasunjalostusteollisuuden pörssiyhtiöitä.

”Rocsole Oy on teknologiayhtiö, jonka toimittamilla kuvantavilla tomografiasovelluksilla teollisuusasiakkaat voivat optimoida tuotantoprosessejaan. Tuotteiden avulla yhtiön asiakkaat kykenevät ennakoimaan huoltotoimintaa ja saavuttamaan sitä kautta kustannussäästöjä sekä ympäristöhyötyjä. Rocsole sopii hyvin Venture Bridge -erikoissijoitusohjelmaamme, ja olemme iloisia voidessamme tukea yhtiön kasvutavoitteita yhdessä Springvestin ja jo olemassa olevien omistajien kanssa”, kommentoi sijoitusta ja konvertointipäätöstä portfoliomanageri Kalle Åström.

Yhtiö keräsi viisi miljoonaa euroa kasvurahoitusta osakeannilla marraskuussa 2021, Sprinvestin toimiessa annin järjestäjänä. Tesi ei osallistunut itse antiin vaan konvertoi aiemmin tehdyn vaihtovelkakirjalainansa yhtiön osakkeiksi. Rocsole on myös syyskuussa 2021 Tesille siirtyneen Finnveran venture capital -portfolion kohdeyritys.

Lisätiedot:

Kalle Åström, portfoliomanageri, Tesi
kalle.astrom@tesi.fi

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka haluaa nostaa Suomen uudistuvan talouskasvun eturiviin sijoittamalla rahastoihin ja suoraan yrityksiin. Sijoitamme kannattavasti ja vastuullisesti ja luomme yhdessä uusia maailmalla menestyjiä. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat 2,1 miljardia euroa. www.tesi.fi @TesiFII