Tesi sijoittaa KotiSun Groupiin yhdessä CapMan Buyoutin ja Varman kanssa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

kuva: yhtiön kotisivuilta www.kotisun.fi

KotiSun Group on vuonna 2006 perustettu valtakunnallinen, laadukkaisiin käyttövesi-, lämpöverkko- ja viemärisaneerauksiin erikoistunut yritys. Yhtiö on 42,5 miljoonan euron liikevaihdolla Suomen markkinajohtaja ja sen liikevaihdon vuotuinen kasvuvauhti on ollut keskimäärin yli 30 % viimeisen viiden vuoden aikana. Yhtiö työllistää noin 400 työntekijää ympäri Suomea, ja se on aloittanut tämän vuoden aikana onnistuneesti laajentumisen Ruotsiin.

”Suomen talouskasvu syntyy palvelualoilla. Palveluyritysten kasvajista 96 prosenttia on digitalisaation hyödyntäjiä tai suunnannäyttäjiä. Näemme, että KotiSun Groupin taloudellista asemaa vahvistamalla edistämme sen pitkälle digitalisoidun palvelukonseptin skaalaamista ja mahdollistamme uusien työpaikkojen syntymisen”, kommentoi Samuel Saloheimo Tesistä.

”KotiSun Group on vahva yhtiö, joka on tehnyt uraauurtavaa työtä omalla alallaan. Yhtiö tunnetaan asiakaslähtöisyydestään ja jatkuvan kehittämisen periaatteistaan. Olemme erittäin innostuneita tästä sijoituksesta, joka tarjoaa meille mahdollisuuden päästä vauhdittamaan alan johtavan toimijan kasvua kotimaassa ja toimivan konseptin laajentamista kansainvälisesti. KotiSunin kasvuhakuinen ja sitoutunut johto on tehnyt hienoa työtä yhtiön kehittämisessä ja odotamme innolla yhteistyömme aloittamista”, kertoo CapMan Buyoutin sijoitusjohtaja Antti Karppinen.

”Olemme kehittyneet ja kasvaneet viimeisien vuosien aikana monella osa-alueella ja koen, että juuri nyt on oikea hetki ottaa seuraava askel matkallamme kohti kunnianhimoisia tavoitteitamme koskien yhtiön kasvua ja kansainvälistymistä. Halusimme CapManin kumppaniksemme sen ammattitasoinen tiimin ja laajan kokemuksen takia. Lisäksi CapMan toimii meille tärkeillä markkinoilla Suomessa ja Ruotsissa. Yhdessä pystymme luomaan yhtiöstä entistä paremmin asiakkaita palvelevan omakotitalojen remontointiprojekteihin erikoistuneen toimijan”, sanoo KotiSun Groupin toimitusjohtaja, Kalle Lahtinen.

Kauppa on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle ja sen odotetaan toteutuvan 31.1.2018 mennessä.

Lisätietoja:

Kalle Lahtinen, toimitusjohtaja, KotiSun Group Oy, p. 040 4177 962
Antti Karppinen, sijoitusjohtaja, CapMan Buyout, p. +46 731 456 462
Samuel Saloheimo, sijoituspäällikkö, Tesi, p. 050 438 3311


KotiSun
tarjoaa konseptoituja käyttövesi- ja lämpöverkkoremontteja sekä viemärisaneerauksia kuluttajille avaimet käteen – palveluna. Yhtiö tarjoaa myös Kotivo-brändin alla sähkösaneerauksia ja lämmitysenergian optimointiratkaisuja. KotiSun on kasvanut nopeassa tahdissa alan suurimmaksi ja tunnetuimmaksi toimijaksi Suomessa. Vuonna 2017 KotiSunin liikevaihto oli 42,5 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 422. www.kotisun.fi

CapMan on johtava pohjoismainen sijoitus- ja erikoistunut varainhoitoyhtiö. Olemme aktiivisesti kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 28 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Palveluksessamme on 110 pääomasijoittamisen ammattilaista, ja hallinnoimme yhteensä noin 2,7 miljardin euron pääomia pääosin asiakkaidemme, eli sijoittajien, puolesta mutta myös suorina sijoituksina omasta taseestamme alueilla, joilla meillä ei ole aktiivista rahastoa. www.capman.fi ja twitter.com/CapManPE

Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on pääomasijoitusyhtiö, joka tekee kannattavaa ja vastuullista sijoitustoimintaa ja luo arvoa päivästä yksi. Hallinnoitavat pääomasijoituksemme ovat yli miljardi euroa ja sijoituskohteenamme on suoraan ja rahastojen kautta yli 700 yritystä. Autamme Suomea yhteiskuntana seuraavalle yrittäjyyden, kasvun ja kansainvälistymisen tasolle. Seuraa menestystarinoita www.tesi.fi ja @TesiFII.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 878 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2016 Varman maksutulo oli 4,7 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,3 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2017 lopussa 45,4 miljardia euroa. www.varma.fi