ThermiSol osaksi pohjoismaista markkinajohtajaa

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

”Jackon Groupin avulla ThermiSol turvaa riittävät resurssit tuleviin investointeihin ja tuotekehitykseen sekä tuotannon säilymiseen Suomessa”, kertoo toimitusjohtaja Veli Ollila.

Energiansäästötavoitteet ovat luoneet tarpeen nykyaikaisille muovieristeille, jotka ovat perinteisiä eristeitä tehokkaampia eristämään lämpöä. ThermiSolin EPS-eristeet ovat myös kierrätettäviä ja kestävät hyvin kosteutta. Yhtiö saa pohjoismaiden johtavan eristevalmistajan myötä leveämmät hartiat palveluun ja entistä laajemman tuotevalikoiman varmistaen näin kasvunsa tulevaisuudessakin. Yrityksen liikevaihto oli 25 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja työntekijöitä on 70. Veli Ollila jatkaa ThermiSolin toimitusjohtajana ja hänelle jää 10 % osuus yrityksestä.

”Nykyjohdon luotsaamana ThermiSol on pystynyt parantamaan tehokkuuttaan ja kannattavuuttaan. Uuden omistajan osaaminen tuo mukanaan entistä paremmat kasvumahdollisuudet. Haluan toivottaa yhtiölle menestystä myös jatkossa”, sanoo sijoituspäällikkö Miikka Salminen Tesistä.

”Meillä on vahvat siteet rakennusliikkeisiin ja rautakauppoihin. Olemme tunnettuja nopeudesta, joustavuudesta sekä toimitusvarmuudesta ja aiomme jatkaa samalla linjalla”, lupaa myynti- ja markkinointijohtaja Tommi Palomäki.

Tuotevalikoima laajenee yrityskaupan myötä

Jackon Group on norjalainen teollisuuskonserni, jonka pääkonttori on Fredrikstadissa. Pohjoismaissa tehtaita on yhteensä nyt 15. Yrityksen tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat muun muassa Thermomur®, Jackopor® (EPS) ja Jackofoam® (XPS).
 
”Jackonin tuotteiden myötä myös oma tuotevalikoimamme laajenee entuudestaan”, iloitsee Ollila.
 
Keskustelut ThermiSolin ostamisesta kestivät useita kuukausia. Jackon Groupilla on ollut jo vuosia tavoitteena hankkia suomalaista tuotantoa, ja Suomen markkinajohtaja vahvoine tuotemerkkeineen oli kiinnostavin vaihtoehto.

”Olemme iloisia, että Veli Ollila jatkaa ThermiSolin kehittämistä kanssamme. EPS-elementit eivät ole tällä hetkellä Jackonin tuotevalikoimassa, joten myös uusi tuotealue tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia. ThermiSolin hankinta vahvistaa asemaamme pohjoismaiden markkinajohtajana entisestään, toteaa Jackon Groupin toimitusjohtaja Stein Trygsland.

 

Lisätiedot ja haastattelut:

Toimitusjohtaja Veli Ollila, ThermiSol Oy, p. 050 305 5075, www.thermisol.fi
Toimitusjohtaja Stein Trygsland, Jackon Group, +47 911 45 843, www.jackon.com
Sijoituspäällikkö Miikka Salminen, Tesi, p. 040 535 4758, miikka.salminen@tesi.fi

 

ThermiSol Oy on vuonna 1962 perustettu, EPS:n (expanded polystyrene) valmistukseen ja myyntiin erikoistunut yritys. ThermiSol Oy toimii maanlaajuisesti kolmella tehtaallaan Sastamalassa, Nurmijärvellä ja Rovaniemellä. Tuotevalikoimaamme kuuluvat EPS-eristeiden lisäksi EPS-elementit ja EPS-teollisuustuotteet. ThermiSol on alansa markkinajohtaja ja työllistää noin 70 eristealan ammattilaista.

Jackon Group on norjalainen teollisuuskonserni, jonka pääkonttori on Fredrikstadissa. Konserni on Pohjolan johtava rakentamiseen ja teollisuuteen tarkoitettujen EPS-, XPS-, EPP-eristeiden ja -pakkausten valmistaja. Jackon Groupilla on 15 tehdasta Euroopassa, joista 12 Pohjoismaissa. Konsernin liikevaihto on 265 miljoonaa euroa ja se työllistää 750 henkilöä.

Tesi on pääomasijoitusyhtiö, joka vauhdittaa yritysten menestystarinoita rahastosijoittamisen ja suorien sijoitusten kautta. Toimimme aktiivisena vähemmistöomistajana, jolla on liiketoimintaosaamista ja kansainvälisiä verkostoja yrityksen kasvustrategian toteuttamiseksi. Hallinnoitavien varojen kokonaismäärä on 1 miljardi euroa ja kohdeyritysten lukumäärä yhteensä 660. @TesiFII