ThermiSol palaa suomalaisomistukseen – Teollisuussijoitus, Eläke-Fennia ja Fennia vähemmistöosakkaiksi

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Pohjoismaiden suurin muovieristeiden valmistaja ThermiSol on siirtynyt irlantilaiselta Kingspan-konsernilta ThermiSolin toimivan johdon omistukseen. Vähemmistöosakkaiksi yritysjärjestelyn yhteydessä tulevat valtion pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy sekä keskinäiset vakuutusyhtiöt Fennia ja Eläke-Fennia.

ThermiSol valmistaa rakennuseristeitä ja EPS-ytimisiä sandwich-elementtejä rakennusteollisuuden käyttöön. Eristeiden kysyntä on nousussa rakentamisen kasvavan määrän sekä rakennusmääräysten tiukentumisen vuoksi. Suomessa vuoden 2010 alussa käyttöön otettujen energiatehokkuusvaatimusten vaikutus eristeiden kysyntään on arvioitu olevan noin 25-30 % vuonna 2010 ja jatkuvan voimakkaana edelleen.

”Kiristyvät energiansäästömääräykset mahdollistavat uudentyyppisten ratkaisujen kehittämisen. ThermiSol on valmis vastaamaan tähän haasteeseen ja kasvamaan voimakkaasti sen mukana”, sanoo ThermiSolin toimitusjohtaja Urpo J. Salminen.

”Olemme rahoittamassa merkittävän suomalaisen rakennusteollisuuden yhtiön siirtymistä kotimaiseen omistukseen. Yhtiössä meitä kiinnostivat erityisesti sen vahva markkina-asema sekä energiatehokkuusvaatimusten mukana kasvavat eristemarkkinat”, kertoo Antti Kummu Teollisuussijoituksesta.

”Uskomme yrityksen tulevaisuuteen ja sen kehittämiseen vahvojen suomalaisten osaajien käsissä, mikä takaa alan työpaikkojen säilymisen Suomessa”, toteaa Silja Bjondahl Eläke-Fenniasta.

ThermiSol työllistää kaikkiaan 160 henkilöä tehtaissaan Sastamalassa, Nurmijärvellä, Pietarsaaressa ja Rovaniemellä sekä Ruotsin kahdessa ja Tanskan yhdessä tehtaassa. ThermiSolin liikevaihto vuonna 2010 oli noin 60 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja:

Urpo J. Salminen, toimitusjohtaja, ThermiSol
puh: 0500 671 867, email: urpo.salminen@thermisol.fi

Antti Kummu, sijoitusjohtaja, Teollisuussijoitus
puh: 050 432 4486 email: antti.kummu@teollisuussijoitus.fi

Silja Bjondahl, yritysrahoitusjohtaja, Eläke-Fennia
puh: 040 751 4959 email: silja.bjondahl@elake-fennia.fi


ThermiSol Oy
on vuonna 1962 perustettu, EPS:n (expanded polystyrene) valmistukseen ja myyntiin erikoistunut yritys. Vuodesta 2009 alkaen ThermiSolin tuotevalikoimaan ovat kuuluneet myös muut muovieristeet, Platina, Titan ja XPS. ThermiSol Oy jakautuu kahteen tulosyksikköön, ThermiSol Eristeet ja ThermiSol Elementti. ThermiSol AB perustettiin 1987 ja ThermiSol A/S 2001. www.thermisol.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, kansainvälistymiseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Kohteena ovat kaikki toimialat. Yhtiö sijoittaa yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa, enintään puolella sijoitettavasta pääomasta ja omistuksesta. Teollisuussijoituksen sijoitukset ovat yli 685 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi

Fennia-ryhmä on vakuutusten ja niihin liittyvien palveluiden asiantuntija. Ryhmä tarjoaa yrityksille, yrittäjille ja kotitalouksille kaikki niiden tarvitsemat vakuutuspalvelut. Ryhmään kuuluu kolme yhtiötä: vahinkovakuutusyhtiö Fennia, työeläkeyhtiö Eläke-Fennia ja henkivakuutusyhtiö Henki-Fennia. Yhdessä ryhmä tarjoaa asiakkailleen monipuolista asiantuntija-apua vakuutusasioiden suunnittelussa, riskienhallinnassa, säästämisessä sekä työhyvinvoinnin edistämisessä. www.fennia.fi