Toimiva johto, Varma, Teollisuussijoitus ja yksityissijoittajat ostivat Holiday Clubin

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Yhtiön toimiva johto, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Suomen Teollisuussijoitus Oy ja ryhmä suomalaisia yksityissijoittajia (mm. Rauno Puolimatkan Rausanne Oy) ovat ostaneet englantilaiselta kiinteistösijoitusyhtiöltä London & Regional Propertiesilta (LRP) sen omistamat osakkeet suomalaisesta lomaosakeyhtiöstä Holiday Club Resorts Oy:stä. LRP tuli Holiday Club Resorts Oy:n pääomistajaksi vuonna 2005. Kauppa palauttaa yhtiön vakavaraisten ja vahvojen suomalaisten instituutioiden ja yksityissijoittajien omistukseen. Yritysjärjestelyn kauppahintaa ei julkisteta.

Holiday Club Resorts Oy on Suomen johtava vapaa-ajan matkailupalvelujen tuottaja ja yksi Euroopan suurimmista viikko-osakeyrityksistä. Holiday Clubin viikko-osakkeilla on yhteensä noin 40 000 omistajaa, joista yrityksiä ja yhteisöjä on yli 1 000. Holiday Club tuottaa ja myy asiakkailleen upeita lomaelämyksiä rakentamalla laadukkaita vapaa-ajankohteita sekä monipuolisia lomailupalveluita niiden yhteyteen. Yhtiöllä on yli 1 100 loma-asuntoa 16 lomakohteessaan Suomessa, Ruotsin Åressa ja Ekerumissa Öölannissa, Venäjällä Pietarissa sekä Espanjan Calahondassa. Holiday Club Resorts Oy harjoittaa myös Holiday Club kylpylähotellitoimintaa Ruotsin Åressa.

Holiday Clubin asiakkaita ovat kuluttajat, yritykset ja yhteisöt. Yhtiö hakee kasvua uusista lomakohdeinvestoinneista, yritysmyynnin laajentamisesta sekä uusista lomailuun ja vapaa-ajan asumiseen kuuluvista tuotteista ja palveluista. Holiday Club on juuri avannut pääkaupunkiseudulle viihdekeskus Flamingoon ensimmäisen katutason myyntipisteen, jonka erikoisuutena on sisälle rakennettu malliasunto. Yhtiön tarkoitus on jatkaa kasvua investoimalla uusiin kohteisiin Himoksella ja Saimaalla.

– Kauppa on merkittävä positiivinen uutinen nykyiseen taloustilanteeseen. Erityisesti ilahduttaa Suomen suurimman eläkevakuutusyhtiö Varman ja Suomen valtion omistaman Teollisuussijoituksen mukaantulo sekä instituutioiden ja yksityissijoittajien usko vapaa-ajanliiketoiminnan kehittymiseen. Uusi omistusrakenne parantaa edellytyksiämme liiketoiminnan laajentamiseen ja tuleviin investointeihin. Parhaillaan kasvatamme viikko-osaketarjontaa Kuusamossa, Katinkullassa ja Sallassa, kertoo Holiday Club Resorts Oy:n toimitusjohtaja Vesa Tengman.

– Holiday Club on Suomessa tunnettu ja arvostettu brändi, ja hyvä esimerkki nopeasti kasvavasta palveluyrityksestä, perustelee Varman pääomasijoituksista vastaava johtaja Risto Autio.

– Yksityisten sijoittajien kanssa toteutettu yritysjärjestely palautti Holiday Club Resorts Oy:n suomalaiseen omistukseen. Yhtiön viikko-osakeinvestoinneilla on suuria vaikutuksia matkailualueiden kehitykseen sekä merkittäviä alueellisia työllisyysvaikutuksia. Vahvan brändin lisäksi yrityksellä on erittäin kokenut johto, kommentoi Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja Antti Kummu.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Teuvo Salminen (toimitusjohtajan sijainen, Pöyry Oyj) ja hallituksen jäseniksi Kari Österlund (Senior Advisor), Rauno Puolimatka (toimitusjohtaja, Rausanne Oy) ja Mika Kiljunen (toimitusjohtaja, Kaleva Travel Invest).

 

Holiday Club Resorts Oy on Suomen johtava vapaa-ajan matkailupalvelujen tuottaja ja yksi Euroopan suurimmista viikko-osakeyrityksistä. Holiday Clubilla on tällä hetkellä 20 lomakohdetta, joista neljä on Suomen ulkopuolella: Ruotsin Åre ja Ekerum, vastikään Pietariin valmistunut Holiday Club Pietari sekä Calahonda Espanjan etelärannikolla. Uusia kohteita rakennetaan lähivuosina Suomeen, Ruotsiin ja Venäjälle. Yritys on perustettu vuonna 1986, ja se keskittyy pääosin viikko-osakeliiketoimintaan. Vuonna 2007 konsernin liikevaihto oli 60,5 miljoonaa euroa. Holiday Club -ketjun palveluksessa vuonna 2007 oli 380 henkilöä. Holiday Club kuuluu maailman johtavaan RCI -lomanvaihtojärjestelmään. Sen kautta viikko-osakkailla on mahdollisuus lomailla lähes 4 000 korkealuokkaisessa kohteessa sadassa maassa. RCI -lomanvaihtojärjestelmään kuuluu myös useita maailmanlaajuisia hotelliketjuja, kuten Hilton, Hyatt, Ramada ja Four Seasons. Esimerkiksi vuonna 2006 RCI toteutti noin 2 miljoonaa vaihtoa verkoston 3,5 miljoonan jäsenperheen välillä. www.hcresorts.com

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on Suomen suurin yksityisten alojen työeläkevakuuttaja. Vuonna 2007 yhtiön vakuutusmaksutulo oli 3,1 miljardia euroa. Yhtiö vastaa yli 780 000 henkilön työeläketurvasta, maksoi vuonna 2008 eläkkeitä 3,1 miljardia euroa ja on lähes 27 miljardin euron sijoitusomaisuudellaan Suomen suurin yksityinen sijoittaja. www.varma.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin spin off -hankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten kokonaismäärä on noin 470 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Vesa Tengman, Holiday Club Resorts Oy
matkapuh. 0500 421 515, vesa.tengman (at) hcresorts.com

– johtaja Risto Autio, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma
puh. 010 244 3230, risto.autio (at) varma.fi

– sijoitusjohtaja Antti Kummu, Suomen Teollisuussijoitus Oy
matkapuh. 050 432 4486, antti.kummu (at) teollisuussijoitus.fi