Touhula Varhaiskasvatus Oy:n omistuspohja laajenee – EQT pääomistajaksi

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Touhula Varhaiskasvatuksen päiväkotiperheissä, Touhula Liikuntapäiväkodeissa ja Aarresaari Päiväkodeissa, lapset saavat laadukasta ja virikkeellistä varhaiskasvatusta eri teemojen alla. Touhula täydentää kuntien tuottamia päivähoitopalveluja ja lisää perheiden valinnanvapautta. Suurin osa toiminnasta perustuu palvelusetelimalliin, jonka avulla yksityinen päivähoito on tasavertaisesti kuntien päivähoitopalveluiden kanssa kaikkien lapsiperheiden saatavilla.

”Touhulan toimintamalli, uudet toimitilat ja korkealaatuiset varhaiskasvatuspalvelut ovat saaneet erittäin hyvän vastaanoton asiakkaiden keskuudessa jo yli 30 paikkakunnalla. Tyytyväiset asiakkaat ja EQT vastuullisena ja vakavaraisena omistajana mahdollistavat niin toiminnan laajentumisen uusille paikkakunnille kuin myös uusien palveluiden tarjoamisen tulevaisuudessa sekä perheille että kunnille”, kertoo toimitusjohtaja Jari Mäki-Runsas, Touhula Varhaiskasvatuksesta.

Touhula Varhaiskasvatuksen asiakas- ja työsuhteet jatkuvat ennallaan. Touhula Varhaiskasvatuksen resurssit kehittää laadukasta varhaiskasvatusta ja tarjota houkuttelevia työmahdollisuuksia varhaiskasvatuksen ammattilaisille vahvistuvat omistuspohjan laajentuessa.

”On hienoa olla mukana yhtiön seuraavassa kasvuvaiheessa yhdessä toimivan johdon, nykyomistajien ja EQT:n kanssa. Teemme yhdessä mahdolliseksi Touhulan toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen ja laajentamisen”, toteaa Juuso Puolanne, Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja.

”EQT on aktiivinen ja vastuullinen omistaja, joka haluaa panostaa yritystensä kehittämiseen. Touhula Varhaiskasvatuksella on erinomaiset palvelukonseptit sekä korkea asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys, jotka kertovat siitä, että liiketoimintaa johdetaan kestävällä tavalla. Haluamme olla mukana tukemassa Touhulan kasvua Suomessa, ja tämän myötä tehdä myös yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä laadukkaan varhaiskasvatuksen puolesta. Olemme hyvin tyytyväisiä saadessamme jatkaa Touhula Varhaiskasvatuksen kehitystä yhdessä nykyisten omistajien Cor Groupin, Suomen Teollisuussijoituksen ja Norvestian kanssa.”, EQT Partnersin johtaja Jarkko Murtoaro kertoo. EQT Partners toimii EQT:n rahastojen neuvonantajana.

Osakekaupan toteuduttua EQT Mid Market rahastosta tulee Touhulan Varhaiskasvatus Oy:n enemmistöomistaja. Vähemmistöomistajina jatkavat toimiva johto, Cor Group Oy, Suomen Teollisuussijoitus Oy ja Norvestia Oyj. Kauppa vaatii toteutuakseen kilpailuviranomaisten hyväksynnän, ja sen odotetaan toteutuvan huhtikuun aikana.

 

Lisätietoja:

Jari Mäki-Runsas, toimitusjohtaja, Touhula,
p. 040 355 9277, jari.maki-runsas@touhula.fi

Jarkko Murtoaro, johtaja, EQT Partners,
p. 040 577 1456, jarkko.murtoaro@eqt.fi

Juuso Puolanne, sijoitusjohtaja, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
p. +358 50 570 0235, juuso.puolanne@teollisuussijoitus.fi

 

Touhula Varhaiskasvatus Oy on Suomessa toimiva päiväkotiyritys. Touhula Liikuntapäiväkodeissa tuemme lapsen liikunnallista elämäntapaa hauskasti ja hallitusti. Tou¬hula on reipas ja iloinen päiväkoti, jossa lapset viihtyvät. Touhula on saanut ISO9001 -laatusertifikaatin. Aarresaari Päiväkodit on liikuntaan, musiikkiin ja seikkailuun erikoistunut päivähoitovaihtoehto. Aarresaari Päiväkoteihin on luotu mielenkiintoinen ja merihenkinen ympäristö, joka houkuttelee seikkailemaan.
Lisätietoja:  www.touhula.fi  www.aarresaari.fi

 

EQT on pohjoismainen pääomasijoitusyhtiö. EQT teki ensimmäisen sijoituksensa Suomeen vuonna 1996 ja toimisto Helsinkiin perustettiin vuonna 1999. EQT:n rahastot ovat tähän päivään mennessä sijoittaneet suomalaisiin yhtiöihin noin 1,6 miljardia euroa ja EQT:n nykyiset omistusyhtiöt työllistävät Suomessa yhteensä yli 10,000 ihmistä. EQT:n nykyisiä omistuksia ovat mm. Musti ja Mirri, Terveystalo ja Ruotsin suurin koulutusalan yritys AcadeMedia. EQT:n rahastosijoittajiin lukeutuu useita merkittäviä suomalaisia institutionaalisia sijoittajia.

EQT on vastuullinen ja pitkäjänteinen omistaja, joka on sitoutunut omistamiensa yhtiöiden kehittämiseen laajaa teollisten neuvonantajien verkostoaan hyödyntäen. EQT:n missio on säilynyt vuosikymmenten ajan samana – tavoitteena on luoda arvoa keskisuurissa ja suurissa yrityksissä investoimalla niihin ja auttamalla niitä kehittymään erinomaisiksi, alansa johtaviksi yrityksiksi.
Lisätietoja: www.eqt.fi

 

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö, joka edistää pääomasijoitustoiminnan keinoin suomalaista yritystoimintaa, työllisyyttä ja talouden kasvua. Teollisuussijoitus sijoittaa pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin, yhdessä ja samoin ehdoin yksityisten sijoittajien kanssa. Teollisuussijoituksen hallinnoitavat varat ovat noin 900 milj. euroa. Sijoituskohteina on suoraan ja rahastojen kautta 515 yritystä, jotka työllistävät yhteensä yli 50 000 henkilöä.
Lisätietoja: www.teollisuussijoitus.fi ja @TesiFII