Trackway ja Stora Enson PackAgent yhdistyvät: Ohjelmistoratkaisu varmentaa tuotteen aitouden ja alkuperän

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Suomalainen ohjelmistoyritys Trackway Oy ja Stora Enso Consumer Boardin PackAgent-ohjelmistoliiketoiminta yhdistyvät. Stora Enso Ventures Oy on hankkinut enemmistöosuuden Trackwaysta. PackAgent on Stora Enson ja Trackwayn yhdessä kehittämä ohjelmistoratkaisu tuotteiden aitouden ja alkuperän varmentamiseen toimitusketjun eri vaiheissa.

Tuoteväärennökset ja harmaan talouden tuotanto ovat valtava ongelma maailmanlaajuisesti. Stora Enson ja Trackwayn kehittämä PackAgent-ohjelmistoratkaisu on uusi innovaatio, joka mahdollistaa tuotteen alkuperän ja aitouden varmentamisen yrityksille ja kuluttajille. Aitouden ja alkuperän varmentaminen ehkäisee tehokkaasti väärennettyjen tuotteiden pääsyä jakeluketjuun. Ratkaisu tukee viivakoodi-, RFID- sekä nanoteknologiaan perustuvaa yksikkökohtaista tunnistamista.

Trackway on toimittanut viivakoodi-, RFID- ja GPS-teknologioihin perustuvia tuotteiden, tuotannon, kuljetusten ja kiertävän omaisuuden seurannan ohjelmistoratkaisuja vuodesta 2001 alkaen.

Yhtiön tavoitteena on saavuttaa merkittävä asema kansainvälisenä autentikointi- ja seurantaratkaisujen toimittajana yhteistyössä alan johtavien merkkivalmistajien kanssa. Stora Enson kanssa yritys on tehnyt yhteistyötä jo kolmen vuoden ajan.

– Stora Enso Venturesin sijoitus auttaa Trackwayta nopeuttamaan merkittävästi yhtiön suunniteltua kansainvälistymistä ja antaa vankan pohjan liiketoimintamme kehittämiselle, sanoo Trackway Oy:n toimitusjohtaja Marko Merenheimo. Stora Enson PackAgent-liiketoiminnan parissa työskentelevä henkilöstö siirtyy järjestelyn yhteydessä Trackway Oy:n palvelukseen.

Yhtiöön jo aiemmin sijoittaneet Mentorium Venture Connection Oy, Suomen Teollisuussijoitus Oy sekä Inventure Oy:n hallinnoima rahasto jatkavat yhtiön omistajina.

 

Lisätietoja:

– toimitusjohtaja Marko Merenheimo, Trackway Oy
marko.merenheimo (at) storaenso.com, puh. 0400 480 181

– toimitusjohtaja Petteri Leskinen, Stora Enso Ventures Oy
petteri.leskinen (at) storaenso.com, puh. 02046 21497

– sijoitusjohtaja Antti Kummu, Suomen Teollisuussijoitus Oy
antti.kummu (at) teollisuussijoitus.fi, puh. (09) 6803 6835

www.trackway.fi
www.storaenso.com/venturing