Turun telakka siirtyy kokonaan Meyerin omistukseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Alusta asti Suomen valtion oli tarkoitus toimia Turun telakan omistajana vain rajoitetun ajan. Teollisuussijoituksen sijoituspolitiikkaan kuuluu omistuksista irrottautuminen. Turun telakan tapauksessa osana kauppaa sovittiin osto-optiosta, jonka mukaisesti Meyerilla on oikeus hankkia myöhemmin omistukseensa myös Teollisuussijoituksen vähemmistöosuus.

Meyer on nyt päättänyt käyttää kyseisen osto-option ja siten hankkia Turun telakan kokonaan omistukseensa.

”Ennen Turun telakan hankkimista, Meyerilla oli telakkatoimintaa vain Saksassa. Siksi sijoittaminen Turkuun oli yhtiöllemme iso strateginen linjavalinta, jota harkitsimme pitkään ja tarkkaan monesta eri näkökulmasta. Hyvä yhteistyö Suomen valtion kanssa teki lopullisen ratkaisumme mahdolliseksi, mistä olen Suomen valtiolle ja hallitukselle hyvin kiitollinen. Toivon, että päätöksemme ostaa loputkin telakasta nähdään luottamuksenosoituksena Turun telakkaan ja sitoutumisena sen pitkäaikaiseen menestykseen”, sanoo Meyer Turku Oy:n toimitusjohtaja Jan Meyer.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Turun telakan myönteiseen ja nopeaan kehitykseen. Meidän sitoutumisemme oli investointi suomalaiseen osaamiseen – telakkaan, alihankkijaverkostoon ja vahvaan suomalaiseen meriteollisuuteen. On hienoa, että Meyer jakaa luottamuksemme ja investoi lisää Turun telakkaan. Tämä hyödyttää telakan lisäksi laajasti koko teollisuudenalaa sekä koko Suomea”, toteaa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

”Meyerin ensimmäiset kuukaudet Suomessa ovat olleet vahvoja ja tuoneet lukuisia uusia tilauksia Turkuun. Haluan onnitella Meyeria ja koko telakkaa hienosta startista”, ministeri Vapaavuori päättää.

Omistajarakenteen muutos astuu voimaan lähiviikkojen aikana.

 

Lisätiedot ja median yhteydenotot:

Tanja Sabell, Manager, Communications, Meyer Turku Oy, tel. +358 414488740, tanja.sabell@meyerturku.fi

Elinkeinoministerin erityisavustaja Laura Manninen, TEM p. +358 50 361 7511 laura.manninen@tem.fi

 

 

Meyer Turku Oy on yksi Euroopan johtavista telakkayhtiöistä, jonka omistaa Meyer Werft (70 %) ja Suomen valtion Teollisuussijoitus (30 %). Telakka Turussa työllistää 1350 henkilöä. Yhtiö on erikoistunut risteilijöiden, automatkustaja-alusten sekä erityisalusten rakentamiseen. Meyer Turun tytäryhtiöitä ovat Piikkio Works Oy, joka rakentaa hyttejä, Shipbuilding Completion Oy, joka on erikoistunut risteily- ja matkustajalaivojen julkisten tilojen kokonaistoimituksiin ja ENGn’D Oy, joka on laiva- ja offshore suunnittelupalveluita tarjoava yritys. www.meyerturku.fi