United Bankersilta kestävään metsä- ja bioteollisuuteen sijoittava rahasto

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

United Bankersin (UB) kestävään ja resurssitehokkaaseen metsä- ja bioteollisuuteen sijoittava rahasto (UB Forest Industry Green Growth Fund I Ky) aloittaa toimintansa kerättyään sata miljoonaa euroa sijoitussitoumuksia. Ankkurisijoittajia ovat Tesin lisäksi eläkevakuutusyhtiöt Veritas ja Elo sekä Yleisradion eläkesäätiö ja Sandvik Eläkesäätiö. Rahaston tavoitekoko on 300 miljoonaa euroa.

Rahaston sijoitukset keskittyvät ensisijaisesti kasvuvaiheessa oleviin metsä- ja biotuoteteollisuuden yhtiöihin, Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. Sijoituskohteina voivat olla myös tietyt teolliset projekti-investoinnit sekä buyout-kohteet. Rahaston ensimmäiset sijoitukset on määrä tehdä vuoden 2023 alussa.

Tesi lähti mukaan UB:n tuoreeseen rahastoon, sillä sen strategian keskiössä on metsäteollisuuden, bioteollisuuden ja kuitupohjaisten raaka-aineiden merkitys Suomelle. Rahasto on Tesille myös väylä edistää kestävää kehitystä ja vastuullisuusajattelua ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Vastaavan profiilin toimijoita ei lisäksi tällä hetkellä ole markkinassa”, avaa Tesin sijoituspäätöstä Tapio Passinen, sijoitusjohtaja Tesillä.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Tapio Passinen, sijoitusjohtaja, rahastosijoitukset
tapio.passinen@tesi.fi
+358 40 840 3681

Tesi haluaa nostaa Suomen uudistavan talouskasvun eturiviin. Kehitämme markkinaa ja toimimme aktiivisesti kasvavien suomalaisyritysten onnistumisen puolesta. Sijoitamme pääomasijoitusrahastoihin ja suoraan kasvuyrityksiin. Meiltä saat pitkäjänteistä apua, perusteltua näkemystä, kärsivällistä rahaa ja osaavaa omistamista. tesi.fi | Twitter LinkedIn Uutiskirje