Uusi kansainvälinen pääomasijoitusrahasto

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Teknologiayritysten kasvun ja kansainvälistymisen rahoittamiseen on perustettu uusi suomalais-thaimaalainen pääomasijoitusrahasto. Sopimus Finn-Thai Technology Fund -rahaston perustamisesta allekirjoitettiin perjantaina Thaimaan pääministeri Thaksin Shinawatran Suomen-vierailun yhteydessä.

Rahaston 20 miljoonan euron pääomasta puolet tulee merkittävältä thaimaalaiselta valtioenemmistöiseltä televiestintäyhtiöltä TOT Public Company Ltd:ltä, puolet suomalaisilta. Suomen Teollisuussijoitus Oy on rahastosijoittajana mukana 5 miljoonalla eurolla; muut sijoittajat ovat suomalaisia yksityissijoittajia. Uutta pääomasijoitusrahastoa on valmisteltu yhteistyössä Thaimaan hallituksen, tietoliikenneministeriön ja niitä lähellä olevien tahojen kanssa, ja rahaston tavoitekoko on 35-40 milj. euroa.

– Rahasto tarjoaa suomalaisyrityksille pääsyn kasvaville Aasian markkinoille, sanoo Suomen Teollisuussijoitus Oy:n toimitusjohtaja Juha Marjosola: – Teknologiayritykset voivat sen avulla saada jalansijaa sikäläisillä markkinoilla tai esimerkiksi perustaa suomalais-thaimaalaisen yhteistyöyrityksen.

– On erinomaista, että nyt saadaan ulkomaista pääomaa suomalaiseen pääomasijoitusrahastoon.

Suomalaisille teknologiayrityksille voi avautua markkinamahdollisuuksia, kun julkinen sektori rakentaa Thaimaahan tietoyhteiskuntavalmiuksia tai esimerkiksi tsunamivaroitusjärjestelmää. Finn-Thai Technology Fundin tavoitteena on tukea jo kehitettyjen tuotteiden kaupallistamista Thaimaan ja Kaakkois-Aasian alueelle. Rahasto tavoittelee noin kymmentä tarkoin valittua sijoituskohdeyritystä. Rahastoa hallinnoimaan on perustettu yksityinen pääomasijoitusyhtiö Orienteq Capital Oy.

– Finn-Thai Technology Fund tulee keskittymään toimintaideaan, jollaista yhdelläkään pääomasijoittajalla ei aiemmin ole ollut, kommentoi Orienteq Capital Oy:n Senior Partner Kalle Pykälä:

– Thaimaan ja sen lähialueiden suuret tietoyhteiskuntahankkeet sekä vahvasti kasvava teknologiatuotteiden ja -palvelujen kysyntä muodostavat rahaston kohdeyrityksille erinomaisen mahdollisuuden kaupallistaa tuotteitaan eräillä maailman nopeimmin kasvavista markkinoista.

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion omistama, kauppa- ja teollisuusministeriön hallinnonalalla toimiva pääomasijoitusyhtiö. Vuonna 1995 perustettu yhtiö sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on lähes 300 miljoonaa euroa.


Lisätietoja:

toimitusjohtaja Juha Marjosola, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 050 62636

johtaja Henri Grundstén, Suomen Teollisuussijoitus Oy,
puh. 050 431 0840, henri.grundsten@teollisuussijoitus.fi

Senior Partner Kalle Pykälä, Orienteq Capital Oy,
puh. 040 900 5309, kalle.pykala@orienteq.com

Senior Partner Janne Mielck, Orienteq Capital Oy,
puh. 040 547 9744, janne.mielck@orienteq.com

www.teollisuussijoitus.fi