Uusi konepajateollisuuden keskittymä muodostettu

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Halikko Works Oy:n ja Tomi-Steel Oy:n koko osakekanta on siirtynyt Halikko Group Oy:n omistukseen, jonka enemmistön omistaa Helmet Business Mentors Oy:n keräämä sijoittajaryhmä. Suomen Teollisuussijoitus Oy, Eläke-Fennia ja yhtiöiden avainhenkilöt tulevat emoyhtiön Halikko Group Oy:n merkittäviksi vähemmistöosakkaiksi.

Halikko Works Oy valmistaa hitsaukseen, kylmämuovaukseen ja lämpökäsittelyyn pohjautuvia terästuotteita, joista ydintuotteita ovat vaativat säiliönpäädyt, puolipallot ja pallosäiliöiden vaippalevyt. Konsernin asiakkaat ovat kansainvälisiä puunjalostus-, energia-, meritekniikan- ja konepajateollisuuden yrityksiä. Halikko Worksin liikevaihto vuonna 2007 oli 20 milj. euroa, josta viennin osuus oli 65% suuntautuen mm. Ruotsiin, Norjaan, Englantiin, Puolaan ja Venäjälle.

Halikko Works Oy on myös merkittävänä omistajana Iin Konepaja Oy:ssä, joka tuottaa vahvasta teräsmateriaalista valmistettuja korkealaatuisia pyörähdyskappaleita. Iin Konepajan liikevaihto vuonna 2007 oli 6 milj. euroa.

Tomi-Steel Oy valmistaa tiukat vaatimukset täyttäviä putkisto-osia ja –esivalmisteita teollisuudelle, joista tärkeimpiä asiakkaita ovat olleet laivanrakennus ja energiateollisuus. Tomi-Steelin liikevaihto vuonna 2007 oli 11 milj. euroa.

– Yhtiömme ovat kasvaneet viime aikoina selvästi ja tavoitteenamme on luoda aiempaa kilpailukykyisempi yritys, joka pystyy tarjoamaan valituille asiakkaille entistä suurempia kokonaisuuksia ja parempaa palvelua. Helmetin avustuksella pystymme yhdistämään voimavaramme ja täydentämään omaa osaamistamme.” kertovat Jorma Leppänen ja Tomi Juselius.

– ”Yrityksillä on erittäin hyvä markkina-asema valituissa tuoteryhmissä ja niiden liiketoiminta jakautuu usealle eri asiakassektorille, mikä tasoittaa suhdannevaihteluita ja tarjoaa useita mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia”, toteaa Helmetin perustajaosakas ja Halikko Group-konsernin hallituksen puheenjohtaja Seppo Ahonen.

”Isot kansainväliset yritykset etsivät entistä kokonaisvaltaisempia toimittajia, joilla on myös erikoisosaamista. Halikko Groupin kaltaisella yrityksellä on mainiot edellytykset menestyä kovenevassa kilpailutilanteessa”, arvioi Teollisuussijoituksen sijoitusjohtaja Antti Kummu.

 

Lisätietoja:

– hallituksen puheenjohtaja Seppo Ahonen, Halikko Group Oy, puh. 050 364 6370
– toimitusjohtaja Jorma Leppänen, Halikko Works Oy, puh. 0400 539 229
– toimitusjohtaja Tomi Juselius, Tomi-Steel Oy, puh. 040 550 3901
– sijoitusjohtaja Antti Kummu, Suomen Teollisuussijoitus Oy, puh. 050 432 4486

 

Vuonna 1947 perustettuun liiketoimintaan pohjautuva Halikko Works Oy valmistaa hitsaukseen, kylmämuovaukseen ja lämpökäsittelyyn pohjautuvia terästuotteita, joista ydintuotteita ovat vaativat säiliönpäädyt, puolipallot ja pallosäiliöiden vaippalevyt. Vuonna 1996 perustettu Tomi-Steel Oy valmistaa tiukat vaatimukset täyttäviä putkisto-osia ja –esivalmisteita teollisuudelle. Vuonna 1990 perustettu Iin Konepaja Oy tuottaa vahvasta teräsmateriaalista valmistettuja korkealaatuisia pyörähdyskappaleita. Konsernin tuotanto tapahtuu Halikossa, Turussa ja Iissä. Työntekijöitä konsernissa on n. 240 henkilöä.
www.halikkoworks.com
www.tomi-steel.fi
www.ikp.fi

Helmet Business Mentors Oy on suomalainen listaamattomien kasvuyritysten omistusjärjestelyihin ja teolliseen kehittämiseen erikoistunut pääomasijoitusyhtiö, joka on sijoittanut varoja yli 30 yritykseen, jotka työllistävät yli 2500 henkeä. Kolmen rahaston lisäksi Helmetin sijoittajina on joukko kotimaisia ja ulkomaisia ammattimaisesti sijoittavia yksityishenkilöitä, vakuutusyhtiöitä ja muita instituutioita. Helmetin kantava voima on joukko kokeneita suomalaisia teollisuusjohtajia. www.helmetcapital.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten kokonaismäärä on noin 470 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi