Uusi rahasto mobiilialan yritysten kasvun vauhdittamiseen

  • Jaa Twitterissä
  • Jaa LinkedInissä

Pääomasijoittaja Nexit Ventures on koonnut aikaisen kasvuvaiheen mobiiliteknologiayrityksiin sijoittavan uuden pääomasijoitusrahaston. Nexit Infocom II L.P. -rahaston koko on ensimmäisessä vaiheessa 50 miljoonaa euroa ja lopulliseksi kooksi tavoitellaan yli 100 miljoonaa euroa. Rahaston suurimpiin sijoittajiin kuuluvat Suomen Teollisuussijoitus Oy, Sampo Life, italialainen CIR Group sekä useita kansainvälisiä ja kotimaisia talous- ja teknologia-alan vaikuttajia.

Nexit Infocom II L.P. -rahasto tekee oman pääoman ehtoisia sijoituksia mobiilialan aikaisen kasvuvaiheen yrityksiin Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa. Kohdeyrityksiin tehtävät sijoitukset ovat tyypillisesti 1-5 miljoonaa euroa.

– Nexit on viime vuosien aikana tehnyt useita näyttäviä irtautumisia Yhdysvalloissa, jossa on maailman merkittävimmät teknologiayhtiöiden yritysjärjestelymarkkinat. Nexitin tiimi koostuu yrittäjähenkisistä ja mobiilialaan kansainvälisesti verkottuneista kokeneista tekijöistä, joilla on pitkältä ajalta vahvoja näyttöjä menestyksestä, sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen Suomen Teollisuussijoitus Oy:stä kertoo.

– Mobiilialan teknologiakehitys on globaalia liiketoimintaa, jossa suomalaisella alan osaamisella on koko maailman mittakaavassa erittäin vahva rooli. Pohjoismaiden lisäksi alan kovat osaamiskeskukset löytyvät Japanin, Korean ja Yhdysvaltojen markkinoilta. Tiimimme on vahvasti verkottunut koko toimialan arvoketjun toimijoihin kaikilla näillä merkittävillä markkinoilla. Tunnemme myös kohdeyrityksemme erittäin hyvin, Nexit Venturesin partneri Artturi Tarjanne sanoo.

Nexit Venturesin neuvonantajina toimii useita kansainvälisiä teknologia- ja mobiilialan vaikuttajia. Suomesta yhtiön neuvonantajana toimii mm. F-Secure Oyj:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa.

Nexit Ventures Oy on uuden sukupolven langattomaan tieto- ja viestintäteknologiaan keskittynyt pääomasijoittaja. Globaaleille mobiilimarkkinoille vahvasti verkottunut Nexit Ventures on tehnyt useita irtautumisia Yhdysvalloissa, jossa on maailman merkittävimmät teknologiayhtiöiden yritysjärjestelyiden M&A-markkinat. Helsingissä, Tukholmassa ja Kalifornian Piilaaksossa toimiva Nexit Ventures sijoittaa pohjoismaisiin ja yhdysvaltalaisiin mobiilialan kasvuyrityksiin sekä tukee niiden kasvua ja kehitystä käytännönläheisellä otteella. Nexit Venturesin rahaston sijoittajien joukossa on useita teknologia-alan kansainvälisiä vaikuttajia ja menestyneitä yrittäjiä. www.nexitventures.com

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin spin off -hankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten ja sijoitussitoumusten kokonaismäärä on noin 430 miljoonaa euroa. www.teollisuussijoitus.fi


Lisätietoja:

– partneri Artturi Tarjanne, Nexit Ventures Oy
puh. (09) 6818 910 ja 0400 692 992, artturi.tarjanne (at) nexitventures.com

– sijoitusjohtaja Riitta Jääskeläinen, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puh. (09) 6803 6814 ja 050 309 2733, riitta.jaaskelainen (at) teollisuussijoitus.fi